Νίκος Δένδιας: Σημαντικές συναντήσεις στο Ισραήλ – Ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών στη χώρα μετά τη νέα κυβέρνηση

Με στόχευση στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διαφορετικούς τομείς

Στο Ισραήλ είναι προγραμματισμένο να βρίσκεται την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, ο Νίκος Δένδιας. Αυτή η επίσκεψη έχει ιστορικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται να γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών που θα βρεθεί επισήμως στη χώρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, στις 29 Δεκεμβρίου 2022.

Ο κ. Δένδιας πρόκειται να έχει σημαντικές συναντήσεις, με στόχευση στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διαφορετικούς τομείς, όπως η ενέργεια, οι επενδύσεις και η άμυνα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση περί τις 9:00 με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Έλι Κοέν, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις, μετά το πέρας των οποίων θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν πρόγευμα εργασίας.

Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του ΙσραήλΙσαάκ Χέρτζογκ, καθώς και από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.