Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε το google translate για Fake News

Ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου της ΝΔ

Το… google translate επιστράτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εντοπίσει λάθη στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών σχετικά με τα self test, όπως καταγγέλλει το Παρατηρητήριο fake news της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Οπως φαίνεται από τις αναρτήσεις στα social media, υπάρχουν φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι οποίες δείχνουν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα. «Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του google translate, το οποίο όταν ”μεταφράζει” από ελληνικά σε ελληνικά, εμφανίζει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη», σημειώνει το Παρατηρητήριο της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Δείτε την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου της ΝΔ

Fake news για την πλατφόρμα των φαρμακοποιών

Μετά τα fake news για τη Siemens και για τα self tests που παραδόθηκαν χωρίς να πληρούν δήθεν τις προδιαγραφές, σήμερα ο ανηλεής πόλεμος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ στα self tests συνεχίστηκε με fake news για την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ και τη δωρεάν χορήγησή τους.

 

Από το πρωί δημοσιεύονται στα social media φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι οποίες δείχνουν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα.

 

 

Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του google translate, το οποίο όταν «μεταφράζει» από ελληνικά σε ελληνικά εμφανίζει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Δείτε το αποτέλεσμα που προκύπτει αν εφαρμόσει κανείς την ίδια μέθοδο στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.