Νέα Δημοκρατία: Η υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναζήτηση της αλήθειας στις υποκλοπές – Αυτοί είχαν σχέση με ρυπαρά κυκλώματα

Ανακοίνωση για την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου και των επικοινωνιών του ΚΚΕ το 2016

Ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Με βάση αυτήν, το ζήτημα της παρακολούθησης του ΚΚΕ, το 2016, αλλά και την αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα του 2019, γίνεται λόγος για σχέση με ρυπαρά κυκλώματα, αλλά και για ευθύνες που επιζητούνται σε ό,τι αφορά την παραγραφή του αδικήματος.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Τα σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου και των επικοινωνιών του ΚΚΕ το 2016.

Οι τρεις Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό, ενώ προχώρησαν σε μια διαπίστωση-φωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Γνωστοποίησαν, ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί!

Η εξέλιξη αυτή, αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον λόγο της συγκεκριμένης αλλαγής στον ΠΚ, δημιουργεί νέα δεδομένα και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα «απαντά» στην αγωνία του να αποχωρήσει άρον άρον από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

– Γιατί δεν παρέμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση με αντικείμενο την παρακολούθηση του ΚΚΕ το 2016; Μήπως γνώριζαν ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και επέλεξαν να αποχωρήσουν προσχηματικά;

– Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την παραγραφή του αδικήματος;

– Είναι ή όχι υποκριτική η στάση τους, περί αναζήτησης της αλήθειας για τις υποκλοπές, όταν οι ίδιοι ήταν εκείνοι που είχαν σχέση με ρυπαρά κυκλώματα;