ΝΔ για Καλογρίτσα: Πώς πήγαν τα 3 εκατ. ευρώ στην εφημερίδα Documento;

Άμεση η αντίδραση της κυβέρνησης

Τέσσερα ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ θέτει η Νέα Δημοκρατία ζητώντας εξηγήσεις.

 

 

Σχετικά με τα όσα αποκαλύπτονται από τον Χρήστο Καλογρίτσα στην προανακριτική, εξέδωσε ανακοίνωση η κυβέρνηση, με την οποία καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει για τον ρόλο του Αρτέμη Αρτεμίου και την εμπλοκή του στο «Syriza channel» και επιπλέον ρωτά αν «είναι πράγματι οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου το ίδιο ακριβώς πράγμα;».

 

 

Η ανακοίνωση της ΝΔ

 

«Από το 2017 βουλευτές της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή για την προέλευση των χρημάτων της εφημερίδας Documento. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ φυσικά σιωπούσε.

 

Ο κ. Καλογρίτσας, στη διάρκεια της κατάθεσής του στη Βουλή, ανέφερε με λεπτομέρειες ότι, κατόπιν εντολών του κ. Παππά αφού ναυάγησε το σχέδιο για δημιουργία “Syriza Channel”, τα 3 εκατομμύρια ευρώ πήγαν για τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ-εφημερίδας και συγκεκριμένα της εφημερίδας Documento, η οποία εκτός των άλλων υπηρεσιών στο κόμμα, θα αναλάμβανε και τις επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων τους.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, ο κ. Καλογρίτσας έπαιρνε εντολές μόνο από τον κ. Παππά και όταν διαφώνησε για τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις του “Syriza press” σε βάρος συζύγων πολιτικών αντιπάλων του επιβλήθηκε να αποχωρήσει λαμβάνοντας απειλητικά μηνύματα από τον κ. Παππά, όπως ο ίδιος επικαλέστηκε.

 

  • Ποια ήταν η διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ;
  • Πώς ένας εργαζόμενος σε μια εφημερίδα, στην οποία έχουν καταλήξει 3 εκατομμύρια, γίνεται στη συνέχεια ιδιοκτήτης;
  • Ποιος ο ρόλος του κ. Αρτέμη Αρτεμίου στην αναζήτηση χρημάτων για τη δημιουργία του Syriza Channel;
  • Είναι πράγματι οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου το ίδιο ακριβώς πράγμα;

Οφείλονται απαντήσεις, τις οποίες οι εμπλεκόμενοι μέχρι σήμερα έχουν κάνει οτιδήποτε για να αποφύγουν», καταλήγει η ΝΔ.