Μ.Βαρβιτσιώτης: «Διάλογος δεν γίνεται με κανονιοφόρους, με την αποστολή στρατευμάτων»

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΡΑΜΠ

Για τάση απομόνωσης της Τουρκίας έκανε λόγο σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι «έχουμε τα μέσα για να μην επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση του εθνικού μας χώρου».

Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν έχουμε στείλει μήνυμα ότι θέλουμε όξυνση της κατάστασης» για να προσθέσει ότι «διάλογος δεν γίνεται με κανονιοφόρους, με την αποστολή στρατευμάτων».

«Οι σχεδιασμοί και τα σενάρια γίνονται προς όλες οι κατευθύνσεις, δεν είναι ποτέ στόχος η στρατικοποίηση μιας διπλωματικής κρίσης» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη στάση άλλων χωρών απέναντι στην Τουρκία παρατήρησε ότι «δεν πρόκειται να σταματήσουν οι εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία. Αυτό που μπορεί να σταματήσει είναι η ανοχή σε μια διαρκή επεκτατική πολιτική ακόμα και σε σημεία στα οποία η Τουρκία δεν έχει παραδοσιακά ερείσματα όπως στη Λιβύη».

Ερωτηθείς για την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Ιταλία ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι «θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

«Να ξέρετε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα εφησυχάσουμε ούτε ότι έχουμε λύσει τα προβλήματα. Είμαστε έτοιμοι γαι όλα τα ενδεχόμενα, προετοιμαζόμαστε και για συμφωνίες που ενδεχομένως να μην προκύψουν. Το θέμα είναι να οικοδομήσουμε αυτή την αξιόπιστη σχέση με εταίρους και φίλους και αυτή την αξιοπιστη σχέση θα κρίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στην Ουάσινγκτον».