Quantcast

Μπρατάκος για παρακολουθήσεις: Προσπαθούν χωρίς αποδείξεις να στήσουν μία Novartis 2

Παράλληλα, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι το νέο σχέδιο νόμου δημιουργεί την αναγκαία θεσμική θωράκιση, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα

Για πόλεμο λάσπης και μία νέα Novartis μιλά στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Γιάννης Μπρατάκος, αναφερόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων, σχολιάζοντας παράλληλα, ότι η έλλειψη στοιχείων, μετατρέπει τους κατήγορους σε κατηγορούμενους.

 

«Οι κύριοι Τσίπρας και Βαξεβάνης μιλούν ακατάσχετα, μόνο με υπαινιγμούς και υπονοούμενα, χωρίς το παραμικρό στοιχείο. Ενώ η μαρτυρία του κ. Μαντζουράνη, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις, επιβεβαιώνει ότι επιχειρείται η ‘Novartis 2′. Πάλι με προστατευόμενους κουκουλοφόρους μάρτυρες. Οι κουκουλοφόροι της Novartis είπαν ψέματα. Γι’ αυτό και αθωώθηκαν πανηγυρικά και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια. Επιχειρούν πάλι το ίδιο. Αυτή την φορά όμως το παρακάνουν. Η λάσπη στον ανεμιστήρα και η μη άμεση προσκόμιση στοιχείων, μπορεί να τους μετατρέψει από κατήγορους σε κατηγορούμενους. Τόσο η Δικαιοσύνη που έχει τον πρώτο λόγο, όσο και ο πολιτικός κόσμος, δεν θα επιτρέψουν επικίνδυνα και τοξικά παιχνίδια με την Δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρατάκος.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αναφέρθηκε επίσης σε απόπειρα αποδυνάμωσης της ΕΥΠ, που επιχειρείται πίσω από το «επικοινωνιακό κατασκεύασμα» της αντιπολίτευσης: «Έχουν λεχθεί και γραφτεί πολλά. Έωλα, ατεκμηρίωτα και καταφανώς μεθοδευμένα. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δική της δουλειά και έχω τη βεβαιότητα ότι θα την κάνει μέχρι τέλους. Ήδη άρχισαν οι κλήσεις μαρτύρων. Όμως πέρα και πίσω από όλο αυτό το επικοινωνιακό κατασκεύασμα, υπάρχει κι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος: Όσοι συμμετέχουν σε αυτό το ‘παιχνίδι’, ελπίζω άθελα τους, προσπαθούν να ευνουχίσουν και να αποδυναμώσουν την ΕΥΠ. Και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα έχει ανοιχτά μέτωπα με την Τουρκία, αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα στον Έβρο και έχει μπει στο στόχαστρο της Ρωσίας λόγω της υπεύθυνης στάσης της στον πόλεμο της Ουκρανίας. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό, γιατί θα ήταν σαν να αφήναμε απροστάτευτη τη χώρα σε συνθήκες κρίσης», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπρατάκος.

Παράλληλα, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι το νέο σχέδιο νόμου δημιουργεί την αναγκαία θεσμική θωράκιση, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. «Απαγορεύεται πλέον, σε βαθμό κακουργήματος, όχι μόνο η εμπορία και η χρήση κακόβουλων λογισμικών, αλλά ακόμα και η κατοχή τους. Μπαίνουν κι άλλα θεσμικά φίλτρα, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής, για τις νόμιμες παρακολουθήσεις, ειδικά πολιτικών προσώπων. Αναδιοργανώνεται η ΕΥΠ και ενισχύεται ο εσωτερικός της έλεγχος. Αποκαθίσταται με όρους εθνικής ασφάλειας, το δικαίωμα ενημέρωσης όποιου πολίτη έχει τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση. Και η χώρα γίνεται πιο ισχυρή απέναντι στις επιθέσεις των χάκερς και στον πόλεμο της κυβερνοασφάλειας».

Σχολιάζοντας το τέλος της πρώτης τετραετίας της κυβέρνησης, ο κ. Μπρατάκος υπογράμμισε τα επιτεύγματα που έχουν επιτευχθεί, παρά τις αντίξοες συνθήκες. «Η πιο μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση ήταν να καταφέρει να κάνει μια χώρα, η οποία πριν από λίγα χρόνια παρέπαιε, να σταθεί στα πόδια της και να ατενίσει με σιγουριά το μέλλον της. Κι αυτό το καταφέραμε. Κρατήσαμε τη χώρα όρθια στην πανδημία, διαχειριστήκαμε τη μεταναστευτική κρίση στον Έβρο αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, μειώσαμε δραστικά τις μεταναστευτικές ροές, αντιμετωπίζουμε την παγκόσμια κρίση πληθωρισμού και την έκρηξη των τιμών της ενέργειας που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Και μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, καταφέραμε να στηρίξουμε τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, καταφέραμε οι ξένοι να μιλούν για ‘ελληνικό οικονομικό θαύμα’, οι άμεσες ξένες επενδύσεις να σημειώσουν ρεκόρ, να ξεπεράσουμε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη, μειώνοντας την ανεργία κατά 6 μονάδες και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Το έργο μας μιλάει από μόνο του και χαίρομαι που η ελληνική κοινωνία, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, το αναγνωρίζει και το εκτιμά».