Μπουρνούς: Υπεύθυνος ο Παναγιωτόπουλος για οτιδήποτε συμβεί σε μένα και την οικογένειά μου

Τι είπε σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε

Στις απειλές που δέχεται για τη ζωή του, αναφέρθηκε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7, καθιστώντας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπεύθυνο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

 

 

Θα πάει στη Δίωξη

Ανακοίνωσε επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες θα πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θα εντοπιστούν όσοι τον απειλούν στο Twitter.

«Ο κύριος υπουργός Άμυνας και η κυβέρνηση επέλεξε να στήσει μια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας με μοναδικό θέμα την ενημέρωση της Επιτροπής για την αποστολή εξοπλισμών στην Ουκρανία και να κάνει αυτή την συνεδρίαση με ανοιχτή κάμερα», τόνισε ο κ. Μπουρνούς.

 

Όπως εξήγησε, «αφού τελειώνει την αρχική του εισήγηση ο υπουργός, ζητάμε επίμονα στο σκέλος των ερωτήσεων να κλείσει η κάμερα διότι ο κύριος υπουργός στην ομιλία του δεν μας έδινε καμία λεπτομέρεια».

«Επειδή ο κ. υπουργός δεν ήθελε να απαντήσει, στήνει μια υπόθεση στο κλείσιμο της συνεδρίασης, όπου υποτίθεται έχει μαζέψει ερωτήσεις και πρέπει να απαντήσει – τι κάνει; Κατασκευάζει ένα τραγικό σενάριο και βγαίνει και κατηγορεί ευθέως τους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού ότι έχει γίνει ελβετικό τυρί το στράτευμα, δηλαδή ότι είναι διάτρητο και ότι οι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού και μάλιστα σε αυτή τη στιγμή, να κατηγορήσει το στράτευμα. Και σαν να μην έφτανε αυτό παίρνει η μπάλα και εμένα για ερωτήσεις που του έκανα, χωρίς (επειδή υπάρχει και το βίντεο, και τα πρακτικά της Βουλής), επουδενί να αποκαλύψω οποιαδήποτε ή διάταξη, όπως με κατηγορούν θρασύδειλοι και ανώνυμοι στο Twitter, αποκαλώντας με προδότη», ανέφερε ο κ. Μπουρνούς.

Θα προσφύγει στη δικαιοσύνη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «με όλους αυτούς θα συναντηθώ αργά αλλά σταθερά στα δικαστήρια, με έναν – έναν από αυτούς».

«Εγώ είμαι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προερχόμενος από παραμεθόριο περιοχή, δεν κάθομαι στην πολυθρόνα μου στο υπουργείο Άμυνας να στοχοποιώ βουλευτές και να τους κάνω το βίο αβίωτο, εξαιτίας του, διότι αυτό έκανε ο κ. Παναγιωτόπουλος και θα είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί σε μένα και στην οικογένειά μου, όπως και ο πρωθυπουργός του που δεν έχει πάρει καμία απόσταση», υπογράμμισε ο κ. Μπουρνούς και πρόσθεσε: «Εγώ έχω εκλεγεί από τον λαό του νομού Λέσβου και βρίσκομαι από χθες στο στόχαστρο επειδή έκανα το συνταγματικό μου καθήκον ως βουλευτής, να βγω και να ρωτήσω τον πολιτικό προϊστάμενο της Άμυνας της χώρας τι συμβαίνει με την άμυνα των νησιών».

«Θα έκλεινε την κάμερα για 10 λεπτά και θα ενημέρωνε την Επιτροπή. Όχι μόνο το αρνήθηκε αλλά αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει ότι εκατοντάδες ανώνυμα τρολς της ΝΔ με αποκαλούν προδότη στο Twitter, απειλούν τη ζωή τη δική μου και της οικογένειάς μου. Έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό μου επειδή είναι τουρκικής καταγωγής και δημοσιεύουν τις διευθύνσεις μου. Όλα αυτά προφανώς για να στείλω και ένα μήνυμα, έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές, τις προσεχείς ημέρες θα πάμε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έναν έναν από όλους αυτούς, όσο χρόνο κι αν χρειαστεί θα τους συναντήσουμε στα δικαστήρια», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είχε προηγηθεί

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την ενημέρωση αναφορικά με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μίλησαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και πέντε λεπτά μετά ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο (σ.σ. εννοούσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού), ο οποίος προφανώς είχε μιλήσει με κάποιον από εκεί (σ.σ. τη Λέσβο) και έκανε ερωτήσεις για τη διάταξη των οπλικών συστημάτων στο νησί. Πέντε λεπτά μετά από τις ομιλίες των αρχηγών. Αν είναι δυνατόν!».