Μπακογιάννη: Ανάγκη να χτιστεί εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας

Συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90,1

Πάντα υπήρχε ανοιχτή γραμμή Ελλάδας – Τουρκίας πλην επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε η βουλευτίνα της ΝΔ

 

Την ανάγκη να χτιστεί ένα τείχος εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας ώστε να υπάρξει ένα ήρεμο καλοκαίρι επισήμανε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

 

 

Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε πως ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να αποσυνδέσει τα ελληνοτουρκικά από τα ευρωτουρκικά ώστε να σταματήσει το ενδιαφέρον της Ευρώπης για τα ελληνοτουρκικά.

 

 

Σημείωσε πως πάντα υπήρχε ανοιχτή γραμμή Ελλάδας – Τουρκίας πλην επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είπε πως συμφέρον της Ελλάδας είναι η Τουρκία να παραμείνει στη Δύση.

 

 

Τόνισε πως είναι δύσκολο να κάνουν πίσω οι Αμερικανοί στο θέμα των S-400 ενώ είπε πως η Τουρκία θέλει ισχυρές σχέσεις με τη Δύση. Είπε πως η Τουρκία δεν έχει αποδεχτεί την λογική της προσφυγής στη Χάγη.

 

 

Ανέφερε πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξέρει πως η συνθήκη της Λωζάνης ισχύει και δεν μπορεί να τη χρησιμοποιεί αλά καρτ.

 

 

Τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί θετική ατζέντα με την Τουρκία και είναι ξεκάθαρη στην προάσπιση των δικαιωμάτων της χώρας. Εξέφρασε φόβους ότι η Τουρκία θα μετατοπίσει την ένταση στην Κύπρο.

 

Διαβάστε περισότερα στο parapolitika.gr