Μητσοτάκης: Θα ανακοινώνουμε σταδιακά τα καλά νέα για τη μείωση των φόρων στους πολίτες

ΕΔΩΣΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδριάζει από τις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να δίνει συγχαρητήρια στους υπουργούς, καθώς έχει τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους.

Αρχικά η συζήτηση στο υπουργικό επικεντρώθηκε στα πιο βαριά θέματα της ατζέντας, την οικονομία και το νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες του υπουργείου Άμυνας. Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16, των Mirage, αλλά και τις παροχές των επιπλέον υλικών για τα F-16 έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Από τα κύρια σημεία της τοποθέτησης του πρωθυπουργού ξεχώρισαν η επίτευξη του στόχου για τα 30 νομοσχέδια έως το τέλος του έτους, η ΔΕΗ αλλά και οι σταδιακές μειώσεις φόρων. «Συγχαρητήρια στους υπουργούς γιατί τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, καθώς θα έχουμε ψηφίσει κοντά στα τριάντα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του έτους».

Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «δείξαμε ότι ήμασταν διατεθειμένοι να το κάνουμε και όντως σπάσαμε αυγά. Φάνηκε ότι και η κοινωνία είναι ώριμη για αυτές τις αλλαγές».

Στο ζήτημα των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε: «Πρώτος στόχος η αναβάθμιση του υφιστάμενου και μετά η προμήθεια νέου πολεμικού υλικού. Και αυτή η αναβάθμιση μπορεί να συμβάλει στο να δοθεί μια αναπτυξιακή ώθηση στην Άμυνα».

Για τη διαχείριση των, καλύτερων από τους στόχους, αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα όταν κερδίζεται δημοσιονομικός χώρος. Μάλιστα, κάλεσε τους υπουργούς να υπενθυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης πως μέσα στην τετραετία θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.