Μηταράκης στα Παραπολιτικά 90,1: Είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία το ιστιοφόρο με μετανάστες που ναυάγησε στη Μύκονο

«Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με ψυχραιμία», τόνισε ο υπουργός

«Οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ουκρανία είναι εδώ και θα μείνουν καθώς δεν αναμένεται άμεση αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Τουρκία παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης με τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Σημείωσε μάλιστα πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Τουρκίας.

 

«Αυξημένες οι ροές»

Στη συνέχεια, ο υπουργός είπε πως οι ροές μεταναστών είναι αυξημένες, ενώ για το ιστιοφόρο με μετανάστες που ναυάγησε κοντά στη Μύκονο σημείωσε πως είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.

 

Τι είπε για τον Έβρο

Επιπλέον, ανέφερε ότι στον Έβρο υπάρχουν τουρκικά κρατικά οχήματα που αποβιβάζουν μετανάστες για να περάσουν στην ΕΕ και διέψευσε τα περί push back από τις ελληνικές αρχές. Επίσης, τόνισε ότι η στάθμη του Έβρου έχει υποχωρήσει, σχηματίζονται νησίδες και τοποθετούνται εκεί μετανάστες με τη βοήθεια της Τουρκίας.

 

Ο νέος Κώδικας

Σε ότι αφορά τον νέο Κώδικα Μετανάστευσης, είπε ότι στόχος είναι «να προσελκύσουμε ανθρώπους με δεξιότητες που χρειάζεται η ελληνική οικονομία». Μάλιστα, ανέφερε πως το φαινόμενο αυτό δεν είναι ελληνικό και ότι η Ελλάδα χρειάζεται εργάτες γης. Τόνισε, δε, ότι σύμφωνα με τα συνδικάτα, οι εργάτες γης βγάζουν περισσότερα χρήματα από έναν νεοδιόριστο πτυχιούχο.