Μηταράκης: Η Λέσβος έχει πλέον κάτω από 1.000 αιτούντες άσυλο – Μειώθηκαν κατά 95,26% σε δύο χρόνια

Ο υπουργός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι οι διαμένοντες στο ΚΥΤ Μυτιλήνης είναι 996, έναντι 20.922 την 1η Μαρτίου 2020 - Είναι «αποτέλεσμα συνολικής πολιτικής αντιμετώπισης, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές κοινωνίες που συστηματικά αγνόησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Λιγότεροι από 1.000 είναι πλέον οι αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη Λέσβο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία, χθες 13 Ιουνίου 2022, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μυτιλήνης διέμεναν 996 άτομα, έναντι 20.922 την 1η Μαρτίου του 2020, καταγράφοντας μείωση 95,26%.

O κ. Μηταράκης, σε ανάρτησή του τόνισε ότι η μείωση των αιτούντων άσυλο ήρθε ως αποτέλεσμα μιας «συνολικής πολιτικής αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψη τις τοπικές κοινωνίες «που συστηματικά αγνόησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η Λέσβος πλέον έχει κάτω από χίλιους αιτούντες άσυλο, αποτέλεσμα μια συνολικής πολιτικής αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης. Λαμβάνοντας υπόψη πλήρως τις τοπικές κοινωνίες, που συστηματικά αγνόησε ο ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter, παραθέτοντας πίνακες με στοιχεία.