Μιχαηλίδου: Νέο πρόγραμμα εύρεσης κατοικιών σε ευάλωτους πολίτες – Διευρύνονται τα ηλικιακά όρια στις υιοθεσίες

Αναφορικά με το «καυτό» ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας, τόνισε πως η διαδικασία είναι απλή, ψηφιακή ενιαία και διαφανής

«Το metoo έχει προεκτάσεις στα παιδιά και σε άτομα με αναπηρία» , δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ειδικότερα, η υφυπουργός ανέφερε πως το φαινόμενο προϋπήρχε αλλά εντάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ ανέφερε πως ανάρμοστες συμπεριφορές δεν γνωρίζουν ηλικία, φύλο, θρησκεία, χρώμα, πολιτικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ρητά πως θα πρέπει να οδηγούνται στην δικαιοσύνη όχι μόνο όσοι διαπράττουν τέτοια αδικήματα αλλά και όσοι καλύπτουν τέτοιες πράξεις, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει πλέον ο ορισμός για την παιδική κακοποίηση και στις δομές με παιδιά θα εργάζονται μόνο όσοι έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Παράλληλα, σημείωσε πως στις δομές υπάρχει κοινωνικός λειτουργός, υπεύθυνος παιδικής προστασίας που συλλέγει όλες τις πληροφορίες για μορφές κακοποίησης των παιδιών.

Αναφορικά με το «καυτό» ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας, τόνισε πως η διαδικασία είναι απλή, ψηφιακή ενιαία και διαφανής, ξεκαθαρίζοντας πως η αναδοχή γίνεται στους 6 μήνες και η υιοθεσία στους 9 μήνες.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως διευρύνονται τα ηλικιακά όρια από 30 έως 60 που ισχύει σήμερα, σε 25 έως 75, ώστε περισσότεροι συμπολίτες μας να εντάξουν στην οικογένεια τους ένα παιδί που χρειάζεται στήριξη.

Την ίδια στιγμή, γνωστοποίησε πως έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, πρόγραμμα εύρεσης κατοικιών σε ευάλωτους πολίτες, αρχής γενομένης από το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου και θα ωφεληθούν άτομα και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Τέλος, για τα άτομα με αυτισμό είπε πως θα μπορούν να ακολουθούν την εκπαίδευση και επιθυμία είναι η διάγνωση να γίνεται σύντομα δηλαδή στην ηλικία των τριών ή τεσσάρων εττών.

 

Ακούστε τη συνέντευξή της: