Μια… ωραία ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Άδειασμα Κούλογλου από Τζανακόπουλο

«Φωτιές» στην Κουμουνδούρου άναψε ο ευρωβουλευτής του κόμματος

Άνω κάτω έχουν γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το άρθρο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου , ο οποίος μετά την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ, εκτίμησε ότι αυτή «δεν έβγαλε ειδήσεις», καθώς και ότι Μητσοτάκης και Τσίπρας ήρθαν ισοπαλία στη φετινή ΔΕΘ.

Οι δηλώσεις του Στέλιου Κούλογλου έφεραν ένταση στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ερμήνευσαν την κίνηση αυτή ως χτύπημα κάτω από την μέση προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή.

 

Σκληρή επίθεση από Πολάκη και Παπαδημούλη

Η πρώτη αντίδραση ήρθε Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει αντιπαρατεθεί με τον Κούλογλου και με αφορμή τον εμβολιασμό του. «Αν είδες ισοπαλία, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά», τουιτάρισε ο κ. Πολάκης.

Στη συνέχεια, ο εκ των αντιπροέδρων του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης , έκανε ένα τουίτ στο οποίο έκανε λόγο για την ανάγκη αποφυγής «αυτογκόλ» από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξεθείασε την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι «παρουσίασε με επιτυχία τους συλλογικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Τζανακόπουλος αδειάζει Κούλογλου

Θέση στην εσωκομματική κόντρα πήρε ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «θα έπρεπε να σας πω και εγώ ότι έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το να σχολιάζω τα σχόλια του κ. Κούλογλου».

«Δεν μπορώ να κατανοήσου το νόημα πίσω από αυτή την κίνηση. Θα πρέπει να σας απαντήσει ο κ. Κούλογλου. Η ουσία είναι ότι πολλοί αρέσκονται να βλέπουν την πολιτική σαν ποδοσφαιρικό ματς. Για εμένα αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασαν δυο εκ διαμέτρου αντίθετα πολιτικά σχέδια που αναφέρονται σε εντελώς διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα», πρόσθεσε.

 

Το δεύτερο καρφί

Νωρίτερα, μιλώντας στο Kontra News, ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Τζανακόπουλος, άφησε αιχμές κατά του κ. Κούλογλου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εκθέτει τον ίδιο του το εαυτό, αλλά η πολιτική δεν είναι αρένα για να μιλάμε για ισοπαλίες. Όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα μιας κακής ποιότητας δημοσιογραφίας».