Quantcast

Με παρέμβαση Μητσοτάκη «κόπηκε» ο διορισμός της Ζαρούλια στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός φέρεται να ενοχλήθηκε όταν έμαθε την είδηση

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «κόπηκε» ο διορισμός στη Βουλή της πρώην βουλευτού της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να ενοχλήθηκε όταν έμαθε την είδηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη ώστε να βρεθεί τρόπος να μην υλοποιηθεί η απόφαση διορισμού της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή.

Κατόπιν αυτών, λίγη ώρα αργότερα ο κ. Τασούλας δήλωνε ότι μετά την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή από το δικαστήριο (την ερχόμενη Τετάρτη) θα δρομολογηθεί η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επιτρέπει σε πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα να διορίζουν μετακλητούς και μέχρι τότε δεν πρόκειται να επικυρωθεί η πρόσληψη Ζαρούλια, ούτε να αναλάβει καθήκοντα μετακλητού στη Βουλή.

Ολόκληρη η δήλωση του Κ. Τασούλα
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου, στον πρώην Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους.  Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου.  Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο. Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή.

Ο διορισμός της Ελ. Ζαρούλια δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η τοποθέτησή της στηρίχθηκε στις διατάξεις του κανονισμού της Βουλής (άρθρα 35 και 36) που δίνουν τη δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή των Ελλήνων.