Μ. Χριστοδουλάκης: «Ναι» στο Ν/Σ για τις διαδηλώσεις, αλλά με προϋποθέσεις

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θετικό εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής στο Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, αλλά υπό όρους.

 

Το ΚΙΝΑΛ λέει «ναι» στην ανάγκη ρύθμισης των διαδηλώσεων, αλλά με προϋπόθεση την διασφάλιση θεσμικών εχέγγυων και εγγυήσεων, δήλωσε ο Γραμματέας της παράταξης, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ως προϋπόθεση ο κ. Χριστοδουλάκης έθεσε ότι «στη λήψη των αποφάσεων θα πρέπει να εμπλέκονται ανεξάρτητα όργανα, θεσμοί και αρχές,  όπως για παράδειγμα ο Πρόεδρος των Πρωτοδικών, και όχι αποκλειστικά και μόνο η Ελληνική Αστυνομία». 

 

Μιλώντας στον 9,84, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ είπε ότι η πρόταση της παράταξης προς την κυβέρνηση είναι «ένα πλαίσιο θεσμικών εγγυήσεων που θεωρούμε αναγκαίο και ορισμένες αλλαγές που θεωρούμε επιτακτικές, που αφορούν π.χ. στην αστική ευθύνη που δεν μπορεί να υφίσταται».

«Κινούμαστε με βάση τις κατευθύνσεις της πρότασης που έχει καταθέσει ο βουλευτής μας Γιώργος Καμίνης», είπε.

 

Ο κ. Χριστοδουλάκης κάλεσε τη κυβέρνηση να λειτουργεί σε «συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις» και τόνισε: «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, ζητάμε θεσμικές εγγυήσεις για να μπορέσει να βρεθεί μια λύση που θα σέβεται τα δικαιώματα και αυτών που θέλουν να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν στο πλαίσιο των αιτημάτων τους,αλλά και εκείνων που θέλουν μια ανθρώπινη καθημερινότητα».