Λοβέρδος: «Καίει» τα σενάρια περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

«ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΝΑΣ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ»

Ηχηρή παρέμβαση στη συζήτηση που τροφοδοτούν τα σενάρια περί συνεργασίας των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ σε κρίσιμα νομοσχέδια έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ένα ιδιαίτερα επιθετικό άρθρο εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: Ένας αθεράπευτα πορωμένος και αμετανόητος πολιτικός».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επέλεξε να εκφράσει δημοσίως το κατηγορηματικό του «όχι» στις προσκλήσεις για συμπόρευση που απευθύνει στην Χαριλάου Τρικούπη η ηγεσία της Κουμουνδούρου, την στιγμή που αυξάνονται οι κατηγορίες εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis και αναμένονται οι καταθέσεις των δύο προστατευομένων μαρτύρων.

Δύο εικοσιτετράωρα μετά την φράση του Αλέξη Τσίπρα για το πώς η Αριστερά θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα ελέγξει όλους τους αρμούς της εξουσίας, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έγραψε σε άρθρο του στο «Liberal»:« Όταν διάβασα τα λεχθέντα του Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη μου σκέψη ήταν και το άμεσο σχετικό σχόλιό μου στα social media: Θέλει ο κύριος να κρυφτεί και δεν τον αφήνει η χαρά. Ωμή, αφτιασίδωτη, κυνική ομολογία. Άλλωστε το πώς, μας το έχει δείξει με τον Παπαγγελόπουλο».

«Ήθελαν να ελέγξουν τον αρμό της Δικαιοσύνης»
«Δυστυχώς έχω το θλιβερό προνόμιο ενός από τους δέκα πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εκπλήσσονται από τη συγκεκριμένη ρήση. Κι αυτό γιατί με τη σκευωρία Novartis έγινε απολύτως αντιληπτό ότι αυτό ακριβώς που περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας απετόλμησαν να κάνουν τα χρόνια της διακυβέρνησής τους. Να ελέγξουν εν προκειμένω τον κρίσιμο αρμό της Δικαιοσύνης», τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η έκπληξη ωστόσο προέρχεται από μια άλλη διάσταση» , συμπληρώνει ο πρώην υπουργός, «και συγκεκριμένα από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να κάνει αυτή τη δήλωση την ίδια χρονική στιγμή που αποσβολωμένο το δημοκρατικό πανελλήνιο παρακολουθεί τις αποκαλύψεις της σκευωρίας όπως τις κάνουν ακόμη και εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί. Λίγο πριν δηλαδή την ώρα του καταλογισμού για τα ανοσιουργήματα μελών της προηγούμενης κυβέρνησης ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει και τα επόμενα, εάν βεβαίως του δινόταν μια τέτοια ευκαιρία».

«Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει πορωμένος και αμετανόητος. Και επειδή είναι φανατικός δεν το κρύβει», καταλήγει στο άρθρο του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η παρέμβαση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ φέρνει σε δύσκολη θέση την Κουμουνδούρου, η οποία, μέσω του Νίκου Παππά μήνυσε στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις» για κοινή πρόταση νόμου με το ΚΙΝΑΛ για την προστασία της α’ κατοικίας. Πώς θα συνεχίσει το φλερτ στο ΚΙΝΑΛ που στοχεύει να παρουσιάσει στο συνέδριο μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ ως «άνοιγμα στην Κεντροαριστερά»;

Από τις αντιδράσεις, όπως αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου, υποθέτει κανείς πως ο Αλέξης Τσίπρας, σε ό, τι αφορά στην συγκρότηση «προοδευτικού μετώπου» απέναντι στη ΝΔ, θα εισπράττει συνεχώς αρνητικές απαντήσεις.