Κυβερνητικοί κύκλοι για τις νέες ταυτότητες: Πλασιέ συμφερόντων ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πυρά» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν κυβερνητικοί κύκλοι αναφέροντας πως «είναι λυπηρό  ένα κόμμα να γίνεται πλασιέ συμφερόντων εταιριών».

 

Αφορμή στάθηκε ανακοίνωση με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «φωτογραφικές» προδιαγραφές του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες, υιοθετώντας δημοσίευμα εφημερίδας. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να στηρίξει τον γνωστό κ. Βαξεβάνη και το έντυπό του σε συνέχεια των συγκλονιστικών αποκαλύψεων στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής που τον κατονομάζουν ως βασικό γρανάζι του παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξοφλήσει γραμμάτια και είναι πραγματικά λυπηρό ένα κόμμα να γίνεται πλασιέ συμφερόντων εταιριών σε συνεργασία με σεσημασμένα δημοσιογραφικά ‘πιστόλια’», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Και προσθέτουν: «Για την ουσία της υπόθεσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υποκρίνεται ότι ερωτά. Γιατί όλα όσα υποτίθεται ότι αγνοεί, έχουν απαντηθεί αναλυτικά προ ημερών. Και σήμερα επανήλθε με τις απαντήσεις το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μήπως και ενημερωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – έστω και ετεροχρονισμένα».

Νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento σχετικά με τις φωτογραφικές διατάξεις που διέπουν το διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες, που έχει προκηρύξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φέρνει ξανά στην επιφάνεια ένα θέμα που έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα από τις πρώτες κιόλας μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να δώσουν τις απαιτούμενες εξηγήσεις.