Κυμπουρόπουλος με επιστολή στην Κομισιόν: Εξέφρασε ανησυχίες για την ψυχική υγεία των πολιτών

ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΨΗΛΟΥ-ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ψυχική υγεία των Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας της ολοκληρωτικής αλλαγής του τρόπου ζωής λόγω του κορονοϊού, εκφράζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, σε χθεσινή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα στην επίτροπο αρμόδια για θέματα υγείας κυρία Στέλλα Κυριακίδη.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που ως ψυχίατρος συμμετέχει στην διακομματική ομάδα των ευρωβουλευτών που ενδιαφέρονται για την ψυχική υγεία, ενημέρωσε του συναδέλφους του για τα επικίνδυνα επιστημονικά ευρήματα.

Με την επιστολή του, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συστήσει μια Ομάδα Ειδικών Υψηλού-Επιπέδου για: 

1) Να λειτουργούν συμβουλευτικά προς τους επιτρόπους,

2) Να συνεργάζονται με τα υπουργεία υγείας των κρατών μελών,

3) Να συμβουλεύουν τους ευρωπαϊκούς δήμους και τις περιφέρειες σε συνεργασία με τα αντίστοιχα δίκτυα, 

4) Να ερευνήσουν το πεδίο συνεργασίας με τα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά δίκτυα, ώστε, μέσα από ένα σύνολο δράσεων από κοινού να προασπίσουν την ψυχική υγεία των πολιτών.

Επιπλέον, ο Έλληνας ευρωβουλευτής πρότεινε το 2020 να ονομαστεί έτος Ψυχικής Υγείας, υπό την αιγίδα του οποίου θα τεθούν οι πολυ-επίπεδες ευρωπαϊκές δράσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιστολή έτυχε ευρύτατης διακομματικής υποστήριξης από ευρωβουλευτές από πολλά κράτη-μέλη, που την συνυπέγραψαν.

Επίσης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει εκφράσει φόβους και για την άνοδο των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.