Κριτική Ραγκούση κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στα Εξάρχεια

«Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ»

Κριτική για τα Εξάρχεια και την κατάσταση που επικρατεί, ασκεί κατά της κυβέρνησης ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η περιγραφή από τους ίδιους τους κατοίκους των Εξαρχείων της δυσώδους καθημερινότητάς τους αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της μοναδικής αλήθειας».

Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι η αλήθεια «όπως τη ζουν και την περιγράφουν οι ίδιοι οι κάτοικοι» είναι: «Αύξηση της εγκληματικότητας, αύξηση της παραβατικότητας, ναρκομαφίες όπως τις ονομάζουν. Ούτε νόμος, ούτε τάξη, ούτε άβατο για τις εγκληματικές συμμορίες». Προσθέτει, παράλληλα, ότι «αυτά είναι τα πραγματικά Εξάρχεια του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη μετά από 6 μήνες πολιτικής αστυνομικών θεατρινισμών και όχι ουσιαστικής πολιτικής ασφάλειας».

Η ανακοίνωσή του έρχεται μετά από επιστολή κατοίκων των Εξαρχείων, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν: «Τα τελευταία χρόνια τα Εξάρχεια βρίσκονται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση πολιορκίας, που έχει δύο πλευρές. Από τη μια, η λαίλαπα του AirBnB και τα κτηματομεσιτικά παιχνίδια, που αυξάνουν τα ενοίκια σε βάρος των μόνιμων κατοίκων. Από την άλλη, η εγκαθίδρυση κανονικών συμμοριών με κύρια δραστηριότητα το ναρκεμπόριο, που έχει μετατρέψει την άλλοτε πιο ασφαλή γειτονιά της Αθήνας σε ορμητήριο διαφόρων ειδών κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Και ενώ η πλατεία ζει τη δική της παρακμή με τις ναρκομαφίες, η οδός Καλλιδρομίου και οι πέριξ δρόμοι έχουν την “τιμητική” τους, εξαιτίας μιας συμμορίας ληστών, η οποία δρα προκλητικά ανενόχλητα ανάμεσα στο 5ο ΑΤ Εξαρχείων και τα ΜΑΤ».