Quantcast

Κριτική Χαρίτση στην κυβέρνηση: Να υπάρξει άμεσα κρατική παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κερδοσκοπίας

«Η αδράνεια της κυβέρνησης και η αδυναμία της να παρέμβει στο ζήτημα της ακρίβειας στοιχίζει στο σύνολο της κοινωνίας μας», υπογράμμισε

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Χαρίτσης για την αδυναμία της να παρέμβει στο ζήτημα της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας.

«Η αδράνεια της κυβέρνησης και η αδυναμία της να παρέμβει στο ζήτημα της ακρίβειας στοιχίζει στο σύνολο της κοινωνίας μας», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Αθήνα 9.84».

«Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουμε κάνει πλήθος κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων για τις διαφαινόμενες τότε αυξήσεις», τόνισε, «ενώ από τον Νοέμβρη έχουμε καταθέσει τροπολογία για την μείωση του ΕΦΚ στην ενέργεια, την οποία δυστυχώς απέρριψε η κυβέρνηση».

«Όπως και στην πανδημία, οι προβλέψεις της κυβέρνησης για παροδικότητα της ακρίβειας δεν επιβεβαιώθηκαν από την πραγματικότητα» επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ και μήνες η χώρα μας έχει την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ευρώπη, ενώ διαχρονικά η οικονομία μας στήριξε την ανάπτυξή της στο φθηνό ρεύμα» πρόσθεσε, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «προχωρά χωρίς σχέδιο στην απολιγνιτοποίηση» και ότι «με την πλήρη εκποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων διανομής, δεν μπορούμε να ασκήσουμε εθνική ενεργειακή πολιτική και για την συγκράτηση των τιμών».

«Πρέπει να υπάρξει επιτέλους κρατική παρέμβαση και ρύθμιση των αγορών όπου παρατηρούνται φαινόμενα κερδοσκοπίας» δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως «στο εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες αλλά και στην ενέργεια, που επηρεάζει από την πιο μικρή επιχείρηση και νοικοκυριό έως την πιο μεγάλη βιομηχανία», υπογράμμισε.

Ακόμα, χαρακτήρισε «ζήτημα επιβίωσης, κυρίως για την χώρα μας, να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά η αλλαγή της ευρωπαϊκής στάσης ως προς την άρση των δημοσιονομικών περιορισμών και την δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Καταθέσαμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την μεταβολή του συμφώνου σταθερότητας, ώστε να μπορούν οι χώρες να ασκήσουν αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική» υπενθύμισε.

Τέλος, ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «πληγή για την Δημοκρατία την δίωξη δημοσιογράφων για το ερευνητικό τους έργο».