Κουτσούμπας για επιστολή Ράμμου: Την απόδοση ευθυνών δεν πρόκειται να την αποφύγει κανείς

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια

Για τα στοιχεία που παραθέτει η επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ μίλησε ο κ. Κουτσούμπας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα στοιχεία που παραθέτει η επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ είναι πάρα πολύ σοβαρά και καλώς τα έθεσε υπ’ όψιν του προέδρου της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «πρέπει να γίνει έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου, την οποία αρνείται πεισματικά η κυβερνητική πλειοψηφία».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, «από κει και πέρα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να κρύβονται πια πίσω από υπεκφυγές, απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια. Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να αναλάβουν τις -ούτως ή άλλως δεδομένες- ευθύνες τους».

«Αυτή την απόδοση ευθυνών δεν πρόκειται να την αποφύγει κανείς, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο του “βούρκου”, των παρακολουθήσεων, του αυταρχισμού και της συγκάλυψης» επισημαίνει ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος προσθέτει:

«Είναι ακριβώς αυτό το πλαίσιο που είτε καθοδηγεί είτε συγκαλύπτει κραυγαλέες υποθέσεις, όπως δείχνουν και τα νέα στοιχεία που αναδείχτηκαν στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως επίσης και τα πρόσφατα στοιχεία που προκύπτουν από την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ».

«Καμία ανοχή στο δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”», είναι το μήνυμα με το οποίο κλείνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας τη δήλωσή του.