Κορωνοϊός: Στις 12:30 ανακοινώνονται τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης για τον κορωνοϊό, ο οποίος έχει ήδη 89 κρούσματα στην Ελλάδα και οδήγησε σε κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών μονάδων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:30 με τους περιφερειάρχες στους οποίους θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμεως, τον γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα με στόχο το συντονισμό κυβέρνησης – αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του ιού.

Στις 12:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Στις 17:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με βασικό αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιταλία και αν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα.

Αργότερα το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ, σε χρόνο κοντά στα δελτία ειδήσεων, ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, όπου θα ενημερώσει συνολικά για τις δράσεις της κυβέρνησης και την κατάσταση όπως διαμορφώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση θα είναι τριών κατευθύνσεων και θα είναι γεωγραφικά, κλαδικά και εθνικά. Θα είναι δηλαδή στοχευμένα και θα αφορούν την οικογένεια, την οικονομία και τις επιπτώσεις που ήδη υπάρχουν αλλά και τα εργασιακά.

Παράλληλα θα δοθεί προτεραιότητα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο τον οποίο έχουμε, ελέγχοντας την επέκταση αυτής της επιδημίας για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το Εθνικό Σύστημα Υγείας μας, αλλά κυρίως για να προστατεύσουμε, τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, οι οποίοι πρέπει να είναι στην πρώτη προτεραιότητα της προσοχής μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στην Αυστρία.