Κοντοζαμάνης: «Ουδέποτε αναφέρθηκα σε ευθύνες γιατρών»

Παραποιήθηκε η δήλωσή του, δηλώνει

Τι δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

 

 

«Ουδέποτε αναφέρθηκα σε ευθύνες γιατρών» σημειώνει ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και κάνει λόγο για παραποίηση των δηλώσεών του.

 

 

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, υποστήριξε ότι παραποιήθηκε η δήλωσή του αναφορικά με τους ασθενείς κορωνοϊού που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. «Ουδέποτε αναφέρθηκα σε ευθύνες ιατρών. Πρόκειται για παραποίηση και ψεύδη και είναι ανυπόστατα και λυπάμαι που κάποιοι το αναπαράγουν».

 

Παράλληλα, εξήρε τη στάση των γιατρών, που όπως είπε, δίνουν μεγάλη μάχη στην πρώτη γραμμή το τελευταίο διάστημα «Πιστεύω ότι υπήρξε μια παρεξήγηση από έναν τίτλο που αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανα χωρίς να γίνεται σαφής αναφορά».

 

 

Αναφορικά με την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και να τηρούνται τα μέτρα. Πρόσθεσε, δε, ότι τις επόμενες μέρες θα δούμε τα αποτελέσματα των εορτών.

 

 

Κοντοζαμάνης: Το Σύστημα Υγείας άντεξε

 

Σε ό,τι αφορά το σύστημα Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι το ΕΣΥ άντεξε και πρόσθεσε ότι προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εντός τρίτου κύματος. «Είδαμε τι έγινε στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, ασθενείς διακομίζονταν σε άλλες χώρες. Εμείς αντέξαμε κανένας ασθενής δεν έμεινε χωρίς φροντίδα», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, να γίνει η παραγωγή του εμβολίου στη χώρα μας, ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε πώς «η παραγωγή του δεν είμαι μια εύκολη διαδικασία. Χρειάζονται επενδύσεις και να έχεις πρόσβαση στην πρώτη ύλη».