Κωνσταντινόπουλος: Ο λόγος της παρακολούθησης Ανδρουλάκη πρέπει να ειπωθεί δημόσια

Τι είπε σε σχετική συνέντευξη

Επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδορυλάκη, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 

 

 

Ειδικότερα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ανέφερε:

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι ένας δημοσιογράφος ή ένας επιχειρηματίας, είναι ένας υποψήφιος Πρωθυπουργός. Γι’ αυτό, ο λόγος της παρακολούθησής του θα πρέπει να ειπωθεί δημόσια. Αφού το τρίτο κόμμα παίρνει εντολή για να κάνει πράξη το πρόγραμμά του, δεν γίνεται να μένουν σκιές γύρω από το πρόσωπο του αρχηγού του. Η κυβέρνηση πρέπει να μιλήσει δημοσίως για τα αίτια της παρακολούθησης, αλλιώς θα είναι σαν να επιχειρεί να κρατήσει όμηρο την παράταξη, αυτό άλλωστε προσπάθησε εξαρχής. Αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι πράκτορας, όπως υπονοήθηκε, τότε πρέπει να το μάθουν οι πολίτες για να μην τον ψηφίσουν στις εκλογές», τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον Real 97,8 fm.

Αναφορικά με τις κυβερνητικές προτάσεις για Εξεταστική επιτροπή σε βάθος δεκαετίας σημείωσε: «Εμείς έχουμε μια καθαρή πρόταση για την εξεταστική, καθώς υπάρχουν δύο ζητήματα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν σε αυτήν. Πρώτον, είναι απαραίτητο να διερευνηθούν οι λεπτομέρειες παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, πρέπει να εξακριβωθεί αν παρακολουθούνται άλλοι πολίτες και πόσοι. Δεύτερον, είναι απαραίτητο να διερευνηθεί τι γίνεται με το predator, ποιοι το έχουν και το διαθέτουν, ποια είναι η εταιρεία και ποιες είναι οι συμβατικές σχέσεις της με το ελληνικό δημόσιο. Δεν είναι δυνατό να αφήσουμε έτσι αυτό το θέμα. Μιλάμε για ένα λογισμικό που είναι παράνομο, ρομποροτοποιεί το κινητό, το παγιδεύει, υποκλέπτει τα δεδομένα, μπορεί να κρατήσει προσωπικές μας στιγμές και συνομιλίες καθιστώντας μας ευάλωτους σε εκβιασμούς. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες της χώρας, δεν μπορούμε να μείνουμε έκθετοι απέναντι σε αυτό το λογισμικό. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και κανένα φόβο να μάθουμε αν αυτές οι πρακτικές υπήρχαν και παλιότερα. Αλλά δεν θα πάμε σε έναν συμψηφισμό χωρίς στοιχεία. Αν η κυβέρνηση θέλει να ξεκινήσει τη διερεύνηση του θέματος από το 2012, τότε που ήταν πολιτικά υπεύθυνοι οι κ.κ. Δένδιας και Κικίλιας για την ΕΥΠ, απαιτείται να προσκομίσει τα αντίστοιχα στοιχεία και φυσικά να μάθουμε τι έγινε την περίοδο Τσίπρα – Καμμένου».

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτή η Εξεταστική να μη δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις. Δυστυχώς η κυβέρνηση πρέπει να πιεί το πικρό ποτήρι και να εξηγήσει δημοσίως γιατί παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο Πρωθυπουργό. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, έχουμε συγκεκριμένες απόψεις για τους θεσμούς και τη Διαφάνεια. Το θέμα, όπως έχω ξαναπεί, δεν είναι να φύγει ο κ. Αθανασίου για να έρθει η Θάνου, αλλά το ΠΑΣΟΚ που θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας. Επιμένουμε στη σταθερή μας θέση ότι σε καμία περίπτωση δεν θα βάλουμε από την πίσω πόρτα ως Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα. Θα συζητήσουμε μόνο πάνω στο πολιτικό μας πρόγραμμα, το οποίο πρωτίστως θα καταθέσουμε στον ελληνικό λαό και θα του ζητήσουμε να μας εμπιστευτεί για να το υλοποιήσουμε», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.