Quantcast

ΚΙΝΑΛ: «Αμήχανη» η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η εικόνα χθες ήταν αμήχανη. Και ήταν μία εικόνα η οποία προφανώς προβληματίζει όλους όσους την παρακολούθησαν, διότι είναι προφανές ότι βλέπουμε, ξέρουμε τι δώσαμε. Το σημαντικό είναι να δούμε τι έχουμε κερδίσει ως Ελλάδα. Και θα περιμένουμε γιατί και οι σημερινές συναντήσεις είναι πολύ σημαντικές» δήλωσε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open Beyond».

Δεδομένου – όπως είπε – ότι και σήμερα αναμένονται κρίσιμες συναντήσεις «σίγουρα δεν μπορεί να βγει σήμερα κανείς και να πει ότι έχουμε είτε θρίαμβο είτε φιάσκο».

«Υπάρχει λοιπόν μία εικόνα την οποία την έχουν δει όλοι οι Έλληνες. Και ποια είναι η ουσία; Ότι έχουμε έναν γείτονα, την Τουρκία, η οποία παραβιάζει διαρκώς το Διεθνές Δίκαιο, είναι επιθετική απέναντι σε όλους τους γείτονές της και στην οποία οι ΗΠΑ σήμερα που μιλάμε οφείλουν να δείξουν ότι ο δρόμος ο οποίος ακολουθούμε είναι ο λανθασμένος δρόμος. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο αφορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και όλους τους διεθνείς εταίρους του παιχνιδιού. Πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θα ηρεμήσει ο κ. Ερντογάν από εδώ και μπρος; Αυτό θέλουμε» συνέχισε ο κ. Χρηστίδης.

Υπενθύμισε ακόμη πως «και πριν από έναν χρόνο, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον κ. Τραμπ και είδαμε ότι η χώρα μας έδωσε, αλλά εμείς δεν κερδίσαμε τίποτα».

«Όλοι θα παραδεχθούν ότι η στρατηγική η οποία σήμερα ενισχύει τη χώρα μας και η οποία αφορά για παράδειγμα τον EastMed δεν την έκανε ο κ. Τσίπρας, δεν την έκαναν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά χαράχτηκε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου και ακολουθήθηκε με συνέπεια στη συνέχεια. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το έχουμε υπόψη μας, διότι πρέπει να δούμε πώς κάνουμε εθνική στρατηγική» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως «αν είχε γίνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, και ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν πιο ισχυρός και η θέση της χώρας θα ήταν πιο αποφασιστική».