Κικίλιας: Πλέον έρχονται στην Ελλάδα 1 εκατ. τουρίστες την εβδομάδα

Η σύγκριση σε σχέση με το 2019

Την αύξηση των φετινών αφίξεων 17% σε σχέση με το 2019 στα νησιά του ΝΑ Αιγαίου ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

 

«Για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου (1- 7 Αυγούστου) στη ‘ναυαρχίδα’ μας που είναι τα νησιά του ΝΑ Αιγαίου που έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της τουριστικής πίτας έχουμε φέτος αύξηση των αφίξεων 17% συγκριτικά με το 2019. Πλέον υπολογίζουμε ότι έρχονται στην Ελλάδα 1 εκατ. τουρίστες την εβδομάδα» ανέφερε ο κ. Κικίλιας μέσω του ΣΚΑΪ.

«Η AirDNA πανελλαδικά υπολόγισε για Ιούλιο και Αύγουστο και τις προκατήσεις του Σεπτεμβρίου αύξηση 26,5% της βραχυχρόνιας αύξησης φέτος σε σχέση με το 2019» επισήμανε.

«Ξεκινήσαμε φέτος την τουριστική περίοδο πιο νωρίς, από αρχές Μαρτίου, και φιλοδοξούμε να την τελειώσουμε το Δεκέμβρη» σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού για την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

«Παρά την ενεργειακή κρίση, την πανδημία, τις τσούχτρες, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όχι μόνο αντέξαμε, αλλά δώσαμε σημαντικό οικονομικό πλεόνασμα στους πολίτες» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.