Κικίλιας: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει τη δωρεάν δημόσια υγεία»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΞΑΝΘΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει τη δωρεάν δημόσια υγεία» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας στον προκάτοχό του Ανδρέα Ξανθό για την κριτική που άσκησε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Προϋπολογισμό.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σημειώνει ότι οι πολίτες της χώρας αξίζουν τις καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας, οι οποίες ήταν, είναι και θα παραμείνουν δωρεάν.

Προσθέτει, παράλληλα, ότι «μετά από 10 χρόνια δημοσιονομικής κρίσης, το ΕΣΥ χρειάζεται ενίσχυση, στήριξη και αναβάθμιση. Οι πόροι που απαιτούνται θα προέλθουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, από ευρωπαϊκά κονδύλια και από το χρηματοδοτικό εργαλείο των ΣΔΙΤ. Ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται με επιτυχία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, συνεχίζει, αλλά κυρίως για τους πολίτες που πρέπει να γνωρίζουν, «η συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί, για παράδειγμα, να διασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία του εξοπλισμού των δημόσιων νοσοκομείων, τον εξορθολογισμό του κόστους για τα νοσοκομεία μας, δηλαδή για τον φορολογούμενο και την έγκαιρη πρόσβαση του πολίτη σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση».

Ο Β. Κικίλιας καταλήγει επισημαίνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει το θράσος να ασκεί κριτική, μας παρέδωσε, μεταξύ άλλων, κατά δήλωση των διοικητών που όρισε:

-1 στα 2 νοσοκομεία χωρίς σύστημα διαλογής.

-3 στα 4 νοσοκομεία χωρίς καταγραφή του χρόνου αναμονής για τους πολίτες που ταλαιπωρούνται.

-4 στα 10 νοσοκομεία χωρίς ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών.

-1 στα 2 νοσοκομεία χωρίς ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς.

-85 από τα 118 νοσοκομεία χωρίς ισολογισμό».