Κεραμέως: Θα παρευρεθεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση στη Νέα Υόρκη

Στη διάρκεια της παραμονής της, η υπουργός Παιδείας προβλέπεται να επισκεφθεί start-up επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, θα βρεθεί από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας θα παρευρεθεί στη Σύνοδο «Transforming Education Summit», την οποία συγκαλεί ο Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε μία σειρά από συνεδρίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Μάλιστα, η κ. Κεραμέως θα συμμετέχει και στο κλείσιμο της Ολομέλειας, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στη θεματική του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης ως επικεφαλής από κοινού με την Σιγκαπούρη.

 

Το πρόγραμμα της Νίκης Κεραμέως στη Νέα Υόρκη

Ως μέλος του «Mission 4.7», «ενός δικτύου εκπροσώπων από τη διεθνή πολιτική σκηνή, τον ακαδημαϊκό χώρο, την κοινωνία των πολιτών και τον επιχειρηματικό κόσμο, που στοχεύει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της εκπαίδευσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα πάρει μέρος σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Στη διάρκεια της παραμονής της, η κ. Κεραμέως προβλέπεται να επισκεφθεί start-up επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία και να έχει διμερείς συναντήσεις με υπουργούς Παιδείας άλλων κρατών και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Κατά την προετοιμασία της Συνόδου, η Ελλάδα, διά του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, «διαδραμάτισε καίριο ρόλο, ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Συνόδου και ως από κοινού επικεφαλής (μαζί με τη Σιγκαπούρη) σε μία από τις πέντε κεντρικές θεματικές ενότητες για την ψηφιακή μάθηση και τον μετασχηματισμό της εκπαίδευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακόμα, το υπουργείο διοργάνωσε δύο γύρους εθνικών διαβουλεύσεων και συμμετείχε ενεργά στην προπαρασκευαστική Σύνοδο Κορυφής υπουργών Παιδείας στο Παρίσι, τον περασμένο Ιούνιο.