Κεραμέως στα Παραπολιτικά 90,1: Η ΝΔ προφανώς επιδιώκει να είναι αυτοδύναμη – Κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει το έργο της κυβέρνησης

Κληθείσα να σχολιάσει την θέση του Νίκου Ανδρουλάκη για «άγνωστο Χ» έκανε λόγο για αδιανόητη δήλωση, καθιστώντας σαφές πως στόχος είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ώστε να συνεχιστούν οι τομές

«Η ΝΔ προφανώς επιδιώκει να είναι αυτοδύναμη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπους από άλλους χώρους», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σημείωσε πως οι πολίτες θα κρίνουν την τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ είπε πως θα γίνουν 3.770 πρόσθετοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή.

Αναγνώρισε λάθη και παραλείψεις ενώ είπε πως κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει το έργο της κυβέρνησης, ενώ επανέλαβε πως η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα προχωρήσει.

Αναφέρθηκε σε βήματα που έγιναν, όπως η αποκατάσταση του ασύλου στην πραγματική του έννοια, τονίζοντας πως η πανεπιστημιακή αστυνομία βρίσκεται σε τρία πανεπιστήμια της χώρας.

Είπε πως η κυβέρνηση αύξηση τον αριθμό των πρότυπων σχολείων, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι να φύγουμε από τον θεσμό του αναπληρωτή εκπαιδευτικού.

Κληθείσα να σχολιάσει την θέση του Νίκου Ανδρουλάκη για «άγνωστο Χ» έκανε λόγο για αδιανόητη δήλωση, καθιστώντας σαφές πως στόχος είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ώστε να συνεχιστούν οι τομές.

Ανέφερε πως η ΝΔ έχει αρχηγό και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υποψήφιοι έχουν καταδικαστεί από το ανώτατο δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.

Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δουλεύει ακόμη και την τελευταία ημέρα, αναφερόσμενη στο ότι δεν έχει τεθεί να είναι στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Για τον Νίκο Παπαθανάση είπε πως έχει απαντηθεί πλήρως το θέμα ενώ για τον Κώστα Καραμανλή είπε πως είχε μια σπάνια ευθιξία και παραιτήθηκε και είναι δικό του θέμα αν θα κατέβει στις εκλογές.