Κεραμέως στα Παραπολιτικά 90,1: Επί ΣΥΡΙΖΑ η Πολυτεχνειούπολη αποτελούσε ορμητήριο εγκληματικότητας – Τώρα αποδίδεται στους φοιτητές

Τόνισε πως τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν εκεί που ανήκουν σε καθηγητές, φοιτητές και ερευνητές, ενώ υπογράμμισε πως η αστυνομία έχει κάνει πολλές επεμβάσεις σε χώρους ανομίας στα Πανεπιστήμια

«Επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η Πολυτεχνειούπολη αποτελούσε ορμητήριο εγκληματικότητας και τώρα αποδίδεται στους φοιτητές», δήλωσε στα στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 

Τόνισε πως τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν εκεί που ανήκουν σε καθηγητές, φοιτητές και ερευνητές, ενώ υπογράμμισε πως η αστυνομία έχει κάνει πολλές επεμβάσεις σε χώρους ανομίας στα Πανεπιστήμια.

Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά για όργιο αυταρχισμού, επειδή η αστυνομία εξάρθρωσε συμμορίες στην Πολυτεχνειούπολη, αναφέροντας πως είναι υπό εξέταση η ανακαίνιση όλων των φοιτητικών εστιών.

Είπε πως έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία, ενώ γνωστοποίησε πως έχει ξεκινήσει προσπάθεια τα ελληνικά πανεπιστήμια να ενταχθούν στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη.

Για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα τόνισε πως από φέτος και αναδρομικά αυξάνεται από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ.

Τέλος, υπογράμμισε πως με ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα μετεγγραφής ελλήνων φοιτητών από Πανεπιστήμια της Ουκρανίας σε ελληνικά πανεπιστήμια.