Κεραμέως κατά Τσίπρα: Επιτρέψατε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με 0,6

Η απάντηση της υπουργού Παιδείας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικρίσεις σε σχέση με την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Σκληρή απάντηση έδωσε η υπουργός Παιδείας στη Βουλή απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που έκανε λόγο για «έγκλημα εκ προμελέτης».

 

 

 

H Νίκη Κεραμέως απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε τα εξής:

«Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα εξής 2 πράγματα:

Εισαγωγή στα ΑΕΙ
1.Επέτρεψε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με 0,6, 1, 2, 3, 4 στα 20, αδιαφορώντας για το αν αυτοί οι φοιτητές θα αποφοιτήσουν ποτέ.

2. Θέσπισε εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς καν εξετάσεις-«πράσινα τμήματα»-, χωρίς οι υποψήφιοι να πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις. Γιατί; Για να τάξει λαγούς με πετραχήλια.

3.Είναι πολύ εύκολο για τους πολιτικούς να δίνουν φρούδες ελπίδες, αδιαφορώντας για τη μετέπειτα πορεία των νέων.Τους αφήνουν να δουλεύουν μια ζωή με απολυτήριο λυκείου.

4. 1 στους 4 σπουδαστές ΙΕΚ είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ, στρέφονται στα ΙΕΚ μη βρίσκοντας δουλειά μετά το Πανεπιστήμιο.

ΑΕΙ

5. Επί των ημερών του ο ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε ή ανωτατοποίησε 153 νέα πανεπιστημιακά τμήματα, μερικά εκ των οποίων ως βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για να ικανοποιήσει βουλευτές του.

6.Πολλαπλασίασαν τμήματα χωρίς να τους νοιάζει τίποτα -τα τμήματα μηχανικώναπό 47 τα έκαναν 71, τις γεωπονικές από 3 τις έκαναν 10. Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ο ρυθμός αποφοίτησης σε κάποια από τα τμήματα είναι 3 στους 100 κατ’έτος.

7. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει μόνο να έχουμε εισαχθέντες- μας νοιάζει να έχουμε και αποφοίτους, μας νοιάζει οι νέοι μας να έχουνεπιλογές, μας νοιάζει το Πανεπιστήμιο να ανοίγει δρόμους ζωής, όχι να τους εγκλωβίζει.

8. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ τα βλέπουμε τώρα: σύμφωνα με στοιχεία της ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕπου δημοσιεύθηκαν προ ημερών, το 40% των φοιτητών δεν αποφοιτά ποτέ – ποσοστό μάλιστα που αυξήθηκε από το 30% που ίσχυε προηγουμένως.

9. Για πρώτη φορά από φέτος, τα παιδιά μας που ήταν υποψήφια στις πανελλαδικές, όταν μπουν για να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους, θα έχουν δύο επιλογές: το μηχανογραφικό για εισαγωγή σε ΑΕΙ και το παράλληλο μηχανογραφικό για εισαγωγή σε δημόσια ΙΕΚ, με σύγχρονες, περιζήτητες ειδικότητες όπως webdesigners, webdevelopers, τεχνικοί τουριστικών καταλυμάτων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα