Quantcast

Κεδίκογλου: Εξετάζουμε τη δημιουργία βάσεων πυροσβεστικών υδροπλάνων

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε τα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία

O υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Hellenic Seaplanes, Νικόλα Χαραλάμπους και συζήτησαν με κύριο θέμα συζήτησης την ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δήλωσε: «Συζητήσαμε για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, αναβάθμισης και βελτίωσης λιμενικών υποδομών στους αλιευτικούς λιμένες και αλιευτικά καταφύγια, βάζοντας ως προσθήκη την αδειοδότηση υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων» και πρόσθεσε: «Στο ευρύτερο πλαίσιο εξετάζουμε την δημιουργία βάσεων πυροσβεστικών υδροπλάνων αναπτυγμένες σε όλη την Ελλάδα έτσι να υπάρχει αμεσότητα ανταπόκρισης».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε τα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία, «Όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία».

Ο κ. Χαραλάμπους από την πλευρά του δήλωσε πως ότι όλη η χώρα βρίσκονται 90 υδατοδρόμια στη φάση της αδειοδότησης και υλοποίησης, δηλώντας μεταξύ άλλων πως «αν όλα πάνε καλά, σύντομα οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα».

Τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κεδίκογλου μίλησε νωρίτερα στα στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο και αναφέρθηκε στις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια και πως οι απαιτούμενες κινήσεις έγιναν «Με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό», ενώ τόνισε πως τα αντιδιαβρωτικά έργα ξεκίνησαν μέσα σε ένα μήνα από την καταστροφή των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα είπε: «Τα αντιδιαβρωτικά έργα ξεκίνησαν ήδη μέσα σε ένα μήνα από την καταστροφή, τα αντιπλημμυρικά που είναι μεγάλα έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, δύσκολες μελέτες θα είναι έτοιμες έχει το τέλος Οκτωβρίου και αμέσως μετά θα προχωρήσουμε στα «σκληρά» αντιπλημμυρικά και εννοώ ότι θα είναι με τσιμέντο, θα είναι τοιχία θα είναι ταμιευτήρες, θα είναι αυτά που θα θωρακίσουν πλήρως την περιοχή» και συνέχισε:

«Πιο γρήγορα δεν έχουν ξεκινήσει αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, δυστυχώς είναι μια μάχη με το χρόνο στη χειρότερη δυνατή περίοδο γιατί έχει αρχίσει το Φθινόπωρο. Κάνουμε τα πάντα για να θωρακίσουμε την περιοχή όσο γρηγορότερα γίνεται αλλά καταλαβαίνετε ότι όταν έχεις μια καταστροφή σε 500 χιλιάδες στρέμματα… δώσαμε προτεραιότητα να θωρακίσουμε κάποιες περιοχές, τα αντιδιαβρωτικά είχαν ήδη ξεκινήσει η νεροποντή ήταν απότομη και σε αρκετά μεγάλη ποσότητα και όπως ξέρετε στα καμένα πολλαπλασιάζεται ο όγκος των υδάτων που κατεβαίνει»