Να δοθεί το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ -που ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός για τους αστυνομικούς και λιμενικούς- και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ζήτησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.
Σε σχέση με το περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως «επιβάλλεται η ΕΛΑΣ να διερευνήσει και αυτό το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας. Προφανώς και ο νόμος θα πρέπει να ισχύει για όλους, αλλά όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των νόμων θα πρέπει να σταθμίζουν κάθε φορά τη βαρύτητα του περιστατικού, καθώς και τον τρόπο αντίδρασής τους σε αυτό».
«Ακόμη περιμένουμε τις απαντήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το εάν στο συγκεκριμένο περιστατικό δόθηκε λάθος εντολή από τα κεντρικά ή αν οι αστυνομικοί επέδειξαν απειρία. Και βέβαια είναι εξαιρετικά ατυχές το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος» επεσήμανε ο κ. Κατρίνης.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε θετικό γεγονός την παροχή του «προεκλογικού επίδοματος» της κυβέρνησης στους ένστολους λέγοντας:
«Είναι θετικό το γεγονός ότι δίνεται επίδομα ύψους 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς. Θεωρώ, ωστόσο, ότι αυτό θα έπρεπε να επεκταθεί και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη εθνική συγκυρία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων περιφρουρούν την πατρίδα σε μόνιμη βάση. Είναι λοιπόν πλέον καιρός, να αφήσουμε τα ευχολόγια και να τους ανταμείψουμε έμπρακτα για την προσφορά τους».
Τέλος σε ότι αφορά την κατάσταση στην οικονομία και τις υψηλές χρεώσεις από τις τράπεζες ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε:
«Η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη και άνθηση της οικονομίας, όταν το 1ο 9μηνο του 2022 έχουμε 6 δις απλήρωτους φόρους, ενώ 4.200.000 πολίτες χρωστούν στην εφορία και πάνω από 1,2 εκατομμύρια είναι τα “κόκκινα’’ δάνεια.
»Ο πρωθυπουργός, μετά από 3,5 χρόνια και σε προεκλογική περίοδο “θυμήθηκε” τους πολίτες και ότι οι τράπεζες έχουν υπερβολικές χρεώσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπως επίσης “θυμήθηκε” ότι έχουν αυξηθεί πολύ τα επιτόκια. Όλες αυτές τις χρεώσεις οι Έλληνες πολίτες τις πληρώνουν από το μειωμένο, πλέον, εισόδημα τους, χωρίς να βλέπουν κάποια λύση από την κυβέρνηση».