Κατρίνης: Ατυχέστατη η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ -Η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν προσφέρεται για σόου

Τι είπε για τις μετεκλογικές συνεργασίες

«Ατυχέστατη» χαρακτήρισε ο Μιχάλης Κατρίνης την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ να απέχει εφεξής από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες. Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», επισήμανε: «Ακούσαμε την περασμένη Παρασκευή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, τον κ. Τσίπρα να εγκαλεί τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι είναι μάλλον η τελευταία φορά που ο κ. Μητσοτάκης έρχεται στη Βουλή να μιλήσει, και, ”πριν αλέκτορα φωνήσαι”, ο ίδιος, μετά από τρεις μέρες, ουσιαστικά, επέλεξε να αποχωρήσει το κόμμα του από τη Βουλή».

Για να προσθέσει: «Η λογική της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ωστόσο, δεν είναι να στήνουμε επικοινωνιακά σόου για την πρόκληση εντυπώσεων, αλλά η διεξοδική συζήτηση, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων προς όφελος του ελληνικού λαού».

Όπως τόνισε ο κ. Κατρίνης, «η αξιωματική αντιπολίτευση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να δείξει ότι είναι ”ανένδοτη” και ”αδιαπραγμάτευτη” απέναντι στην κυβέρνηση, επιλέγει έναν ατυχέστατο τρόπο για να κατοχυρώσει τη θέση της ως δήθεν αντίπαλο δέος της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «στις εκλογές μόνο ο ελληνικός λαός αποφασίζει και ότι είναι απαράδεκτο να βιάζονται ορισμένοι να προκαταλάβουν την απόφασή του».

Υπενθύμισε δε ότι «το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ”ή εμείς ή αυτοί” και το ίδιο πράγμα λέει κατ’ ουσία σήμερα η ΝΔ με το ”ή ψηφίζεις Μητσοτάκη ή ό,τι άλλο ψηφίζεις βγάζει Τσίπρα”, προσπαθώντας να εκβιάσει την αυτοδυναμία και να περάσει μια λογική ”χαμένης” ψήφου. Τόσο το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ του 2015, όσο και το σημερινό προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ είναι εξίσου διχαστικά και ακραία πολωτικά, για αυτό και εμείς θεωρούμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος».

Κατά τον κ. Κατρίνη, «το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τη σταθερότητα της χώρας ”εκ των ων ουκ άνευ” και ακριβώς εκεί θα κριθούν αμφότεροι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας, οι οποίοι προς το παρόν φαίνεται να απασχολούνται μόνο από το ποιος θα καθίσει στην καρέκλα του επόμενου πρωθυπουργού, χωρίς να τους ενδιαφέρει η συζήτηση οποιουδήποτε προγραμματικού πλαισίου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης».

«Το ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών θα επιδιώξει την εξεύρεση λύσης, η οποία περνάει από τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη κιόλας Κυριακή, στη βάση βέβαια της αλλαγής της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής και της υιοθέτησης των δικών μας προτάσεων» σημείωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.