«Καρφιά» Σέρμπου για Ανδρουλάκη στα Παραπολιτικά 90,1: Το να είσαι διεκδικητικός στο εξωτερικό αφορά πρωτίστως την αξιοπιστία σου

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτησή του από διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «οφείλω να διατηρήσω την αξιοπιστία μου και την καθαρότητα των θέσεών μου», παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ » με τους Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα μίλησε ο καθηγητής διεθνούς πολιτικής στο ΔΠΘ, Σωτήρης Σέρμπος.

Κληθείς να μιλήσει για τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, σχολίασε μεταξύ άλλων και την παραίτησή του από διπλωματικός σύμβουλος για εξωτερικά ζητήματα του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ανέφερε και με αφορμή την ανάρτηση που έκανε την Κυριακή, ότι στο αντικείμενο που υπηρετεί, εκφράζει τη γνώμη του και τον σχολιασμό του με βάση την ιδιότητά του.

Τόνισε ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής έχει καταθέσει την επιστολή παραίτησής του εξαιτίας των αυξημένων ακαδημαϊκών του υποχρεώσεων, αλλά και λόγω των ενστάσεών του «για τα κρίσιμα διακυβεύματα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα, στον πυρήνα της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής».

Ερωτώμενος για το αν ο ίδιος θεωρεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μετέφερε τη θέση του από την πλήρη καταδίκη της Ρωσίας, απάντησε ότι με την έναρξη του πολέμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε με εθνικό πρόσημο και καθαρό χαρακτήρα, χτίζοντας μία στρατηγική, αλλά πως αυτό είναι ένα κομβικό ζήτημα για την Ελλάδα. Κράτησε σαφείς αποστάσεις υποστηρίζοντας ότι ο λόγος που χρησιμοποίησε τη φράση «να είσαι διεκδικητικός στο εξωτερικό» στην ανάρτησή, αφορά την αξιοπιστία «που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στο πως τοποθετούμαστε στο εσωτερικό, σε ένα δύσκολο θέμα».

«Θεωρώ ότι στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης τοποθετήθηκε πολύ καθαρά, ο κ. Τσίπρας επίσης, αλλά δεν άκουσα κάτι από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επάνω σε αυτά τα ζητήματα. Άρα, στο τέλος της ημέρας δεν ξέρω αυτό πως σχετίζεται με εκλογικές στοχεύσεις, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα λόγω της διαδρομής μου , εγώ οφείλω να διατηρήσω την αξιοπιστία μου και την καθαρότητα των θέσεών μου όπως τις εκφράζω, είτε είναι σωστές, είτε εσφαλμένες.