Κ. Μητσοτάκης: Η νέα εργατική νομοθεσία δυναμώνει τον εργαζόμενο

Δήλωση του Πρωθυπουργού κατά την προσέλευσή του στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος για την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, δήλωσε ότι με την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος η πανδημία σταδιακά θα υποχωρεί, συνεπώς το βάρος της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών.

 

 

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη χώρα μας τόνισε πως η κυβέρνηση προωθεί νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο:

«Δύναμη να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Επιπλέον ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης για την οικονομία και την απασχόληση, κάνοντας λόγο για επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος.

 

 

Έπειτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την έμφαση που θα δοθεί στην εκπαίδευση και την κατάρτιση «έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές», όπως είπε.

 

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών.

 

Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος. Δεύτερον, έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές. Και τρίτον, μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο.

 

Δύναμη να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου».