Quantcast

Ηλιόπουλος: Το άρθρο 18 της συμφωνίας με τη Γαλλία ανατρέπει το αμυντικό δόγμα της Ελλάδας

«Συγκεκριμένα σημεία στη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας»

«Το άρθρο 18 της συμφωνίας ανατρέπει το αμυντικό δόγμα της χώρας» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζοντας ότι καμία ελληνική οικογένεια δεν θέλει το παιδί της να εμπλακεί σε γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρική.

 

 

Ενδεχόμενο συμμετοχής σε γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρική

Ο κ. Ηλιόπουλος κάνει λόγο για «συγκεκριμένα σημεία στη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας» και προσθέτει πως «δε νομίζω ότι καμία ελληνική οικογένεια θα είναι χαρούμενη με το ενδεχόμενο το παιδί της να βρεθεί σε γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρική» και «μάλιστα σε επιχειρήσεις εναντίον δικτύων τζιχαντιστών, γεγονός που ανατρέπει πλήρως το μέχρι τώρα αμυντικό δόγμα της χώρας».

«Στο πλαίσιο αυτού του αμυντικού δόγματος, για παράδειγμα, η Ελλάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια έμενε έξω από αντιπαραθέσεις με τον αραβικό κόσμο και αυτό αποτελούσε παράγοντα ασφάλειας για την περιοχή μας», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στον RealFm.

«Η σημερινή συμφωνία, με το άρθρο 18, έρχεται αυτό να το αλλάξει εντελώς και να το στρέψει στην αντίθετη κατεύθυνση. Για αυτό το λόγο, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο πρέπει να διορθωθεί», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμα την ανάγκη να αλλάξει το άρθρο 2 της συμφωνίας, το οποίο «δεν εξασφαλίζει ότι θα υπάρξει γαλλική συνδρομή σε περίπτωση που εκδηλωθεί θερμό επεισόδιο ή οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση σε χώρο ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

«Εάν αυτά τα σημεία της συμφωνίας παραμείνουν ως έχουν, είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να τη στηρίξουμε», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπέρογκες δαπάνες από τα μπρος-πίσω

Ακόμα, υπογράμμισε ότι «τα μπρος-πίσω της κυβέρνησης στο πεδίο των στρατιωτικών εξοπλισμών και ο λανθασμένος σχεδιασμός, οδηγούν αυτή τη στιγμή τη χώρα σε υπέρογκες δαπάνες που προσεγγίζουν τα 10 δις».

«Η κυβέρνηση, με μια σειρά από συνολικότερες επιλογές της», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας». «Εν μέσω μιας παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, «φροντίζει» να μην ελέγχουμε πια τον κεντρικό ενεργειακό πυλώνα της χώρας. Εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης γεωπολιτικών ανταγωνισμών, η κυβέρνηση «φροντίζει» να χάσουμε τον έλεγχο στο πιο σημαντικό λιμάνι της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι φασίστες και οι νεοναζί πρέπει να λέγονται με τ’ όνομά τους

Σχετικά με τα περιστατικά φασιστικής δράσης και βίας σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε πως «οι φασίστες και οι νεοναζί πρέπει να λέγονται με το όνομά τους».

«Τα «ναι μεν αλλά» και οι ίσες αποστάσεις ήταν η λογική που έδωσε στη Χρυσή Αυγή τη δύναμη να φτάσει μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες, μια σειρά από στελέχη της κυβέρνησης ακολούθησαν τη λογική του σχετικισμού και των ίσων αποστάσεων», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ακόμα ότι «στην πρώτη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στη δράση φασιστών και νεοναζί».

Όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας και την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από την προεδρία του ΕΟΔΥ, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχει μείνει στη θέση του ούτε ένα στέλεχος της κυβέρνησης από αυτά που διαχειρίστηκαν την πανδημία».

Λευκή πετσέτα στην επιχείρηση εμβολιασμού

«Η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα στην επιχείρηση του εμβολιασμού», δήλωσε, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία: «αυτή τη στιγμή στους άνω των 80 ετών, υπάρχει ποσοστό 26% ανεμβολίαστων, ενώ πάνω από 10 χώρες στην Ευρώπη έχουν καταφέρει να εμβολιάσουν πάνω από 95% στην ίδια ηλικιακή κατηγορία».

Τόνισε επίσης ότι «είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και στη μία δόση και στις δύο δόσεις -ειδικά στις δύο δόσεις είμαστε πολύ χαμηλά στο 56,8% στο σύνολο του πληθυσμού».

«Και η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη ευθύνη», σημείωσε, τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, «όταν -για παράδειγμα- δεν ενίσχυσε ποτέ ουσιαστικά την πρωτοβάθμια περίθαλψη ή όταν καθυστέρησε τόσους μήνες να λειτουργήσει τις κινητές μονάδες εμβολιασμού».