Ηλιόπουλος: Η ΝΔ αποδυναμώθηκε από την πρόταση μομφής

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εναντίον της

ΤΙ δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

 

 

Για την πρόταση δυσπιστίας που καταψηφίστηκε χθες, για τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη για τα 12 ναυτικά μίλια αλλά και για τα εθνικά, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος, η πρόταση δυσπιστίας δεν γύρισε μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται αποδυναμωμένη όπως φάνηκε χθες όπου είχε απέναντι της όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Όσον αφορά τον πτωχευτικό κώδικα, ο κ. Ηλιόπουλος είπε κατάφεραν να μην περάσει στα κρυφά το νομοσχέδιο και επιπλέον ότι ακόμα και το ΔΝΤ ντράπηκε να φέρει την ευθύνη για αυτόν τον νόμο στις πιο μαύρες ημέρες της χρεοκοπίας το 2013-2014.

 

Κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας χάνεται και είναι κάτι που έχουν εξηγήσει και οι δικηγορικοί σύλλογοι. Βλέπουμε , με βάση στοιχείων του ΕΛΣΤΑΤ ότι έχουν χάσει τα νοικοκυριά το β’ τρίμηνο του 2020 3,9 δις ευρώ σε σχέση με τα εισοδήματα του 2019, το 12% των εργαζομένων δουλεύει για μισθούς των 200 ευρώ, ενώ η ανεργία θα ξεπεράσει το 20% και η ύφεση στο 10%. Με όλα τα παραπάνω και μαζί εν μέσω της πανδημίας, οι άνθρωποι θα πετιούνται έξω από τα σπίτια τους. Βρίσκονται ήδη κάποιοι από τον προηγούμενο διάστημα μπροστά στα κόκκινα δάνεια, ενώ το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν κι άλλα κόκκινα δάνεια.

 

Για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι θα έπρεπε την Κυριακή να απολογηθεί για όσα έγιναν με τον φυγά της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά. Μάλιστα είπε ότι είτε κάποιοι αστυνομικοί βοήθησαν τον καταδικασθέντα χρυσαυγίτη να εξαφανίστε είτε πρόκειται για αστοχία κάποιων. Κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να δώσει απαντήσεις ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη και πως κατάφερε να εξαφανιστεί ο ναζιστής Παππάς.

 

Όσον αφορά για τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη αναφορικά με τα 12 ναυτικά μίλια, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι αυτές δημιούργησαν πρόβλημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρο ότι δεν κάνει αντιπολίτευση με περικεφαλαίες, όπως είπε, και έχει αποδειχθεί η σταθερή πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση της Κουμουνδούρου για τα 12 ναυτικά μίλια είναι για τα νότια και ανατολικά της Κρήτης, γιατί είναι μια δυναμική διπλωματική πρόταση.