Η συγγνώμη του Τζιτζικώστα για το «ατυχές» σεξιστικό σχόλιο προς τις γυναίκες της περιφέρειας

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ TWITTER

Συγγνώμη «για την ατυχέστατη και λάθος αναφορά προς τις εργαζόμενες της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας» ζήτησε ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας.

Συγγνώμη για την «ατυχέστατη και τελείως λάθος αναφορά προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» ζητάει, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής», δηλώνει ο κ. Τζιτζικώστας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αστειεύτηκε με εργαζομένους της περιφέρειας για τα νέα κινηματογραφικά στούντιο κάνοντας αναφορά στις ταινίες του Σειρηνάκη.

Ένας εργαζόμενος αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη λειτουργία κινηματογραφικών στούντιο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μεσολαβήσετε, τώρα που θα γίνουν τα κινηματογραφικά στούντιο στην περιφέρειά μας, όλες οι γυναίκες της διεύθυνσης να πάρουν μέρος».

Ο κ. Τζιζικώστας, ακούγοντας το αίτημα, είπε:«Τι είδους ταινία, όμως; Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη. Σας ενδιαφέρει;»

Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, μέσω ανακοίνωσης, ανέφερε πως «τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε, έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και τη θέση της στη σύγχρονη ζωή. Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας».