Η κυβέρνηση των ηττημένων με πρωθυπουργό τον ΓΑΠ, το γεύμα των τριών για την Attica Bank και η αποχώρηση της Wade Adams από το deal για την Άκτωρ

Πυρετός νομοθετημάτων από Γεραπετρίτη

Ένα όνειρο για συνάντηση Τσίπρα – ΓΑΠ
-Ενόψει των εκλογών δεν σας κρύβω ότι έχουν πυκνώσει τα όνειρα που βλέπω, τα οποία έχουν αποκλειστικά και μόνο πολιτικό περιεχόμενο. Προχθές το βράδυ εκεί που με πήρε ο ύπνος (αν δεν κάνω λάθος στον καναπέ βλέποντας Ανίτα Πάνια) είδα ένα όνειρο, που μου φάνηκε σαν αληθινό γεγονός. Είδα (προφανώς στον ύπνο μου) τον πρόεδρο Τσίπρα, ντυμένο casual, να εισέρχεται κάπως κρυφά, στο σπίτι που μένει ο παλιός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Κάποια στιγμή εισήλθα ως επαγγελματίας ονειροπόλος μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό του σπιτιού, κάθισα σε μια γωνία και άρχισα ν΄ ακούω διάφορα, σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας και άλλα πολλά (που λέει ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος Αργυρός). Σε κάποια φάση, αν δεν με απατά η ονειρεμένη μνήμη μου, ακούστηκε και η εξής φράση: «Θα σε προτείνω για πρωθυπουργό. Νομίζω ότι θα συμφωνήσει και ο Ανδρουλάκης». Επειδή κάπου εκεί ξύπνησα, δυσκολεύομαι να θυμηθώ, ποιος έκανε τη σχετική πρόταση. Όμως πάντα στον ξύπνιο μου, συνηθίζω να φτιάχνω σενάρια. Το πιο πιθανό είναι ο Τσίπρας να πρότεινε στον ΓΑΠ, να βοηθήσει προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση ηττημένων και ως αντάλλαγμα (με την καλή πάντα έννοια του όρου) θα τον πρότεινε για επικεφαλής του σχήματος!

Πυρετός νομοθετημάτων από Γεραπετρίτη
-Πρωί πάει και βράδυ φεύγει από το Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, που έχει επιφορτιστεί με τον έλεγχο των τελευταίων (κρίσιμων) νομοθετημάτων που αναμένεται να προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή η πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο καθηγητής που αποτελεί κοινή παραδοχή ότι έκανε την πιο «βαριά» νομοθετική δουλειά από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα, εκτός από τα τελευταία νομοθετήματα, προετοιμάζει (εξ όσων μαθαίνω) και κάτι καινούργια πράγματα, που θα υλοποιηθούν με το «καλημέρα» από τη δεύτερη κυβέρνηση του προέδρου Κυριάκου. Σε γενικές γραμμές αν αναζητήσει κανείς κάποιον να έχει στυλό στα χέρια και να κάνει ακόμη κανονική κυβερνητική δουλειά, χωρίς δεύτερη σκέψη θα καταλήξει στον υπουργό Γεραπετρίτη.

 

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr