Η απάντηση Δένδια στη δήλωση Τσίπρα: Πρωτοφανές να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου υπουργού

«ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ»

Ας απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν “προδοτική” Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μέσω ανάρτησης στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media (Facebook και Twitter) σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όσα ισχυρίστηκε, νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

 

 

 

«Τώρα, ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι “όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις” στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που “είναι υπερβολικά πατριώτης”, πως να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο; Ας απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν “προδοτική” Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στο TRT Haber, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι στο παρελθόν υπήρξαν βήματα για μείωση της έντασης με την Ελλάδα. «Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε, μέσω Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Είναι πρωτοφανές πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του. Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα» σχολίασε χαρακτηριστικά.