Γιάννης Μπρατάκος στα Παραπολιτικά: «Ψηφοδέλτια με περισσότερους νέους και γυναίκες από κάθε άλλη φορά»

«Εάν υπάρξει πρόσθετος δηµοσιονοµικός χώρος, θα επιστρέψει στην κοινωνία στο σύνολό του», δηλώνει στα «Π» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκοςαποκαλύπτει στα «Π» τη στρατηγική για τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στις επόμενες εθνικές κάλπες και «δείχνει» προς το πρόσωπο του Άκη Σκέρτσου για τη θέση του εκπροσώπου την προεκλογική περίοδο. Επίσης, αναλύει τι θα γίνει με τη ρύθμιση σχετικά με το λεγόμενο «κόμμα Κασιδιάρη».

Κύριε υφυπουργέ, από τι θα κριθεί αν οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τελικά τον Απρίλιο, τον Μάιο ή τον Ιούνιο;

Τι θα βαρύνει στην οριστική απόφαση του πρωθυπουργού; Να επισηµάνω, πρώτα από όλα, ότι ο πρωθυπουργός τήρησε στο ακέραιο τη δέσµευσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Μόλις πρόσφατα, µάλιστα, διευκρίνισε ότι θα γίνουν είτε Απρίλιο είτε Μάιο. Επιβεβαιώνεται, έτσι, για άλλη µία φορά η συνέπεια και η αξιοπιστία του. Και αυτό προφανώς αξιολογείται και εκτιµάται από τους πολίτες. Η ακριβής ηµεροµηνία θα εξαρτηθεί από την πορεία ολοκλήρωσης του κυβερνητικού έργου. Είναι σαφές πως δεν υπάρχουν αιφνιδιασµοί και αυτό είναι σηµαντικό για τη λειτουργία του δηµοκρατικού µας πολιτεύµατος.

Εφόσον η Νέα ∆ηµοκρατία στις προσεχείς εκλογές είναι πρώτη, αλλά όχι αυτοδύναµη, θα επιδιώξει να σχηµατίσει κυβέρνηση συνεργασίας ή είναι µονόδροµος για εσάς η δεύτερη προσφυγή στις κάλπες;

Φεύγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στα θεµέλια της κυβερνησιµότητας και της πολιτικής σταθερότητας τη βόµβα της απλής αναλογικής. Το έκανε όταν ήταν σίγουρος ότι θα έχανε τις εκλογές και ενώ ήδη είχε κάνει εκλογές µε ενισχυµένη αναλογική τον Σεπτέµβριο του 2015. Το έκανε µε επικίνδυνη ανευθυνότητα, καθώς συνειδητά επιδίωξε την ακυβερνησία. Προφανώς λοιπόν η πρώτη κάλπη δεν θα δώσει τη δυνατότητα σχηµατισµού κυβέρνησης και αναγκαστικά θα οδηγηθούµε σε δεύτερη κάλπη τέσσερις µε πέντε εβδοµάδες αργότερα. Είναι όµως µείζονος σηµασίας η συµµετοχή στην πρώτη κάλπη, καθώς θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει, ενώ η δεύτερη θα έρθει να κάνει πιο ισχυρή αυτή την επιλογή. Είµαστε αισιόδοξοι ότι οι πολίτες θα επιδοκιµάσουν και θα επιλέξουν τη συνέχιση του έργου µας. Οτι θα αποφασίσουν για σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια. Οτι θα δώσουν εντολή για αυτοδύναµη κυβέρνηση, έτσι ώστε η πατρίδα µας να συνεχίσει µε σίγουρα και στέρεα βήµατα την πορεία για ένα καλύτερο αύριο.

 

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr