Quantcast

Για «κραυγαλέα υποτίμηση του προβλήματος της ακρίβειας» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση – Πώς σχολίασε την συνέντευξη Μητσοτάκη

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι είναι αναγκαία η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

Την εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί τον ερχόμενο Μάιο σχολιάζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία λένε «ότι οι πολίτες την συγκεκριμένη στιγμή έχουν ανάγκη από την ενίσχυση του εισοδήματος τους αφού έχουν μεγάλους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου να πληρώσουν.»

Προσθέτουν μάλιστα ότι ο « κ. Μητσοτάκης έσπευσε «πανικόβλητος από την οργή των εργαζομένων, που βλέπουν καθημερινά την αγοραστική τους δύναμη να εξανεμίζεται λόγω της έκρηξης της ακρίβειας και τον εμπαιγμό της αύξησης μόλις πριν 13 μέρες κατά 2% του κατώτατου μισθού, έσπευσε να κάνει υποσχέσεις και να καλλιεργήσει προσδοκίες για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού χωρίς να είναι σε θέση ακόμη και να προσδιορίσει το ύψος της αύξησης. Εξαγγέλλει πρόχειρα και βιαστικά μήπως και περιορίσει την ραγδαία φθορά του».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι είναι αναγκαία η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η στήριξη συνολικά των μισθών των εργαζομένων και η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ.

Στην Κουμουνδούρου μιλούν για κραυγαλέα υποτίμηση του προβλήματος της ακρίβειας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη .«Οι εκρηκτικές ανατιμήσεις απειλούν την κοινωνική συνοχή λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν: Ενώ αναμένονται νέες αυξήσεις πάνω από 20% σε βασικά είδη διατροφής, η κυβέρνηση, όπως κάνει εδώ και μήνες, επιμένει να αδρανεί. Κι όταν δεν αδρανεί, βρίσκεται σε σύγχυση . Τα πράγματα θα ήταν κωμικά, αν δεν ήταν τόσο σοβαρά. Γιατί δυστυχώς τον λογαριασμό της κυβερνητικής ιλαροτραγωδίας, τον πληρώνει η ελληνική κοινωνία.»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μάλιστα ότι ο « Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ανακοίνωσε ένα κονδύλι μόλις 150 εκ. ευρώ, με τη ΝΔ να λέει τότε ότι η ακρίβεια θα είναι ένα πρόσκαιρο πρόβλημα μέχρι τα Χριστούγεννα».

«Ήδη από τότε», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «λέγαμε ότι το “καλό σενάριο” μιλάει για τουλάχιστον 9 μήνες, με κάποιους αναλυτές σήμερα στις ΗΠΑ να λένε ότι ειδικά το ενεργειακό μπορεί να μας απασχολήσει για δύο χρόνια. Εύχομαι να μην πέσουν μέσα, αλλά πρέπει να σχεδιάζουμε και για το κακό σενάριο», πρόσθεσε

 

Πηγή: Parapolitika.gr