Quantcast

Γεροβασίλη: Η αγωνία του λύκου να χαρεί στην αναμπουμπούλα βλάπτει τη δημοκρατία και τον ίδιο

«ΜΗΝ ΑΓΩΝΙΑΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ»

«Με μόνο 2% του ΑΕΠ σε μέτρα στήριξης και με τη λογική «βήμα-βήμα» δεν απέχει πολύ η χώρα από νέες περιπέτειες»

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται με τη λογική της κυβέρνησης «βλέποντας και κάνοντας» γιατί αυτή η λογική συγκρούεται με το συμφέρον της χώρας ανέφερε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο Blue Sky, «με το εμπροσθοβαρές κοστολογημένο και εφικτό σχέδιο που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο η κυβέρνηση θα όφειλε να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και ουσιαστική συζήτηση, μπορούμε να κρατήσουμε την οικονομία όρθια για τους επόμενους μήνες και με την παρέμβαση του κράτους την οποία περιγράφουμε και να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος το οποίο θα χρειαστεί αργότερα, εάν δεν δράσουμε σήμερα εμπροσθοβαρώς».

«Σήμερα είμαστε σε θέση, για όσο διάστημα διαρκεί αυτό το ορατό κύμα επιδημίας το οποίο προβλέπεται ότι θα υποχωρήσει μέχρι το καλοκαίρι, να δώσουμε μία ουσιαστική τόνωση της πραγματικής οικονομίας, έτσι ώστε να μην απαιτηθούν εκ των υστέρων μέτρα ανάνηψης τα οποία θα είναι και πολύ πιο κοστοβόρα και με χαμηλότερη θεραπευτική ισχύ.

Η διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται ακριβώς στη λογική «βήμα-βήμα» που επιλέγει η κυβέρνηση. Σε αυτές τις συνθήκες, μία κυβέρνηση οφείλει να προβλέψει τις άμεσες επιπτώσεις και να τις θεραπεύσει σήμερα. Με δεδομένο το μαξιλάρι ρευστότητας με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να θωρακίσει τη η κυβέρνηση μπορεί σήμερα να διαχειριστεί 50 δισ. εκ των οποίων προτείνουμε μόνο τα 26 δις σε ένα πακέτο εμπροσθοβαρές εφικτό και κοστολογημένο. Και κυρίως αναγκαίο!»

Με μόνο 2% του ΑΕΠ σε μέτρα στήριξης & με τη λογική «βήμα-βήμα» δεν απέχει πολύ η χώρα από νέες περιπέτειες, πρόσθεσε η Όλγα Γεροβασίλη ενώ ερωτηθείσα για τη σύνοδο κορυφής της 23ης Απρίλίου σχολίασε ότι αναμένουμε να δούμε  τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στην πλέον κρίσιμη για το μέλλον της ΕΕ συζήτηση που θα λάβει χώρα. Θετική υπήρξε μεν η αρχική συνυπογραφή της κυβέρνησης  στο αίτημα της έκδοσης κορονο-ομολόγου. Κατόπιν σιώπησε όμως. Θα αρθεί άραγε στο ύψος των περιστάσεων, ως οφείλει μία διεκδικητική κυβέρνηση; Ή θα υποχωρήσει; Μένει να φανεί.

«Η αγωνία του λύκου να χαρεί στην αναμπουμπούλα κάνει πολύ κακό στη δημοκρατία!»

Ερωτηθείσα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου Τύπου του Α. Χαρίτση θέτει θέμα στο ΕΣΡ για την ΕΡΤ και τα ΜΜΕ η Όλγα Γεροβασίλη ανέδειξε το ζήτημα μίας γενικευμένης κοπιώδους προσπάθειας από πλευράς κυβέρνησης να συνθέσει, μέσα από την τρέχουσα κρίση και εν μέσω πανδημίας ηγεμονικό προφίλ Μητσοτάκη και success story. Και αντιληπτό είναι ότι το κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να υλοποιεί την όποια επιδίωξη έχει όμως δε νομιμοποιείται να το κάνει με δημόσιο χρήμα εν προκειμένω σε ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Ως πρωτοφανές χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη το γεγονός ότι οποιαδήποτε  διαφορετική, κριτική άποψη στις επιλογές της κυβέρνησης και οποιαδήποτε αντιπολιτευτική φωνή ολόκληρου του φάσματος της αντιπολίτευσης του κοινοβουλίου, είτε αποσιωπάται είτε υποτιμάται σε ένα κρατικό μέσο το οποίο οφείλει να διατρέχεται από την αρχή του πλουραλισμού. Η αποσιώπηση δε αυτή εκτείνεται και σε φωνές διαμαρτυρίας εκτός κοινοβουλίου όπως έχει διαπιστωθεί με περιπτώσεις υγειονομικών καταγράφεται μεν στους δέκτες των μέσων το χειροκρότημα στα μπαλκόνια αλλά όχι οι κραυγές αγωνίας των ίδιων

Η αρχή του πλουραλισμού είναι αδιαπραγμάτευτη για τη λειτουργία της δημοκρατίας και οφείλει να διατρέχει όλο το τηλεοπτικό φάσμα, όμως πρωτίστως και κυρίως την ΕΡΤ γιατί εκεί εργοδότης είναι οι πολίτες και όχι κάποιος ιδιώτης ο οποίος πιθανώς εκφράζει και μεταδίδει τις δικές του απόψεις.  

Ό,τι συζητάμε βασίζεται σε μετρήσεις που έχουν γίνει από πλευράς μας για τον χρόνο και τον τρόπο εκπροσώπησης των αντιπολιτευτικών φωνών στα δελτία. Το πλέον κραυγαλέο παράδειγμα βεβαίως είναι εκείνο της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Απριλίου, διάρκειας μιάμισης ώρας με θέμα το Πρόγραμμα που καταθέσαμε «Μένουμε Όρθιοι» όπου στο μεν κρατικό κανάλι μεταδόθηκε ένα 20λεπτο στα δε ιδιωτικά τίποτα. Στα δε βραδινά δελτία αφιερώθηκε περί τα 2-3 λεπτά και περί το τέλος των σχεδόν δίωρων δελτίων.

Η Δημόσια Τηλεόραση μετατρέπεται κατά τρόπο εξόφθαλμο σε μέσο προπαγάνδας. Είναι βεβαίως αντιληπτό ότι αυτή τη στιγμή εκ των πραγμάτων και με δεδομένες τις επείγουσες συνθήκες υπάρχει ένα πλήγμα στη δημοκρατία. Είναι επίσης γνωστό ότι ο λύκος χαίρεται στην αναμπουμπούλα αλλά όχι να φτάσουμε στο σημείο να δημιουργηθεί έλλειμμα δημοκρατίας και στη συνέχεια!

«Μην αγωνιάτε να μεταλλάξετε την επιστημονική νίκη σε κυβερνητική επιτυχία! Θα κριθείτε στην ώρα σας»

Ερωτηθείσα τέλος για την πορεία έκβασης της υγειονομικής κρίσης η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε για άλλη μία φορά ότι τα περιοριστικά μέτρα (εξαιρώντας κάποιες καθυστερήσεις αρχικά που αφορούσαν την εκκλησία και το πότε έκλεισαν ατα σύνορα κ.λπ. ) έδρασαν καλά αποφεύγοντας το οξύαιχμο της καμπύλης. Όμως αυτή είναι η αμυντική μας στάση απέναντι στην επιδημία. Για να γίνει με ορθό και ασφαλή τρόπο το επόμενο βήμα, πρέπει να έχουμε μία καταγραφή, αυτή που συστήνει και ο ΠΟΥ, των πολλαπλών tests ούτως ώστε να υπάρξει ένας πραγματικός έλεγχος στον πληθυσμό. Εύχομαι η επιδημία να εξελιχθεί με τον ίδιο ήπιο τρόπο στη χώρα μας, ωστόσο όπως όλοι ξέρουμε το χειμώνα δεν αποκλείεται να έρθει καινούριο κύμα με δεδομένο ότι και οι ιώσεις και οι ιοί είναι παρόντες και εφόσον δεν θα έχει βρεθεί εμβόλιο, η νόσος θα είναι επίσης παρούσα.

Η χώρα διαθέτει εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών επιστημονικό δυναμικό. Κάποιοι το γνωρίζαμε από παλιά, κάποιοι το ανακαλύπτουν τώρα. Οι επιστήμονες έδωσαν τις ορθές συμβουλές στην πολιτεία. Η κυβέρνηση, όπως κάθε κυβέρνηση θα έκανε, τις εφάρμοσε. Αυτό το γεγονός αποτελεί νίκη της επιστημονικής κοινότητας! Κάποιοι αγωνιούν να το μεταλλάξουν σε κυβερνητική επιτυχία. Αυτά είναι απολύτως διακριτά πράγματα. Ως εκ τούτου η κυβέρνηση πρόκειται κριθεί στην πορεία από τις επιλογές πολιτικών της: Θα δώσει πόρους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας; Θα δώσει πόρους στην διεξαγωγή των μαζικών τεστ; Θα στηρίξει την οικονομία έγκαιρα και εμπροσθοβαρώς;