Γεραπετρίτης για Μουτζούρη: Δεν μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποκίνησης εγκληματικών πράξεων

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΩΘΗΘΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ»

«Οι ταγοί του δημοκρατικού πολιτεύματος που έχουν εκλεγεί για να υποστηρίξουν την κοινωνική συνοχή και το κοινωνικό συμφέρον δεν είναι δυνατόν να είναι μεταξύ εκείνων οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποκίνησης εγκληματικών πράξεων», είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναφερόμενος στην στάση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη στα επεισόδια σε Χίο και Λέσβο για τα κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών. 

«Ο κ. περιφερειάρχης εκλήθη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παραστεί στην σημερινή σύσκεψη. Ήταν ο μόνος ο οποίος προκλήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ακριβώς για να υπάρξει καταλλαγή στα ζητήματα αυτά. Στη συνέχεια ο ίδιος ο περιφερειάρχης επικοινωνώντας πολλαπλώς επεδίωξε ουσιαστικά να θέσει με τρόπο εκβιαστικό τον τρόπο με τον οποίο θα παραστεί θεωρώντας ότι θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει αποχώρηση των δυνάμεων τάξης οι οποίες βρίσκονται στο νησί έτσι ώστε να παρασταθεί», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του παραμένουν ανοιχτοί σε όποιο διάλογο μπορεί να υπάρξει με τις τοπικές κοινωνίες και τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό πρέπει να εφαρμοστεί καθώς ήταν το μοναδικό που κατατέθηκε στην δημόσια διαβούλευση και μπορεί να οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών. 

Αναφορικά με τα επεισόδια σε Χίο και Λέσβο και την επίθεση που δέχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ σε ξενοδοχείο στη Χίο την ώρα της ανάπαυλας τους ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη ντροπή. «Δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αξία του ανθρώπου. Τι σημαίνει ζωή και η ακεραιότητα της κοινωνίας. Έριχναν ρουκέτες απέναντι σε ανθρώπους. Χρησιμοποίησαν βόμβες μολότοφ. Εμπόδισαν νοσοκομειακό του ΕΚΑΒ να μεταφέρει τραυματίες. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ντροπή για όλα αυτά με όλη την κατανόηση που μπορεί να έχω για την τοπική κοινωνία. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι καθημερινοί άνθρωποι μπορεί να εξωθηθούν σε τέτοιες ενέργειες», είπε ο υπουργός Επικρατείας.