Γεωργιάδης: Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Ελλάδα και Γερμανία για συμμετοχή σε επενδυτικό φόρουμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΕΡΝΣΤ ΡΑΙΧΕΛ

«Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον επιχειρηματιών από Ελλάδα και Γερμανία για συμμετοχή στο Γερμανοελληνικό επενδυτικό φόρουμ της 9ης Μαρτίου στο Βερολίνο», ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Γερμανό Πρέσβη Ερνστ Ράιχελ, και μέλη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για την προετοιμασία του φόρουμ, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «οι προσδοκίες από το φόρουμ είναι πολύ υψηλές», καθώς «οι διμερείς οικονομικές σχέσεις είναι ισχυρές. Η Γερμανία είναι η χώρα με τις περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα βρίσκεται στην ανοδική τροχιά του οικονομικού της κύκλου. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για να προσελκύσουμε περισσότερες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, στις οποίες είμαστε θετικά διακείμενοι ως Κυβέρνηση και εργαζόμαστε για να τις διευκολύνουμε», τόνισε ο υπουργός.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. κ. Γιάννης Τσακίρης και Χρίστος Δήμας, καθώς και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεράσιμος Θωμάς.