Quantcast

Γεωργιάδης: «Στην Ελλάδα μπορεί να ιδρύσει επενδυτής εταιρεία πιο γρήγορα από οπουδήποτε στην ΕΕ»

Μιλώντας στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2021»

Σήμερα η Ελλάδα είναι η χώρα που μπορεί να ιδρύσει κάποιος επενδυτής, γρηγορότερα από οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια νέα επιχείρηση, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «έχουμε ακόμη πολλά προβλήματα να λύσουμε και γίνεται πολύ στοχευμένη και εντατική δουλειά, σε συνεργασία με τους θεσμούς και την παγκόσμια τράπεζα προκειμένου στη λήξη τετραετίας η Ελλάδα να είναι η πιο φιλική χώρα για επενδύσεις».

Ο υπουργός ανέφερε ότι, πλέον, είναι γνωστό στους επενδυτές ότι αν επενδύσουν στη χώρα μας, για τα όποια προβλήματα ενδεχομένως υπάρξουν, υπάρχουν και οι άνθρωποι που θα βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα ενώ η προσπάθεια για να μειωθεί η αδειοδοτική διαδικασία συνεχίζεται. «Στον τομέα των επενδύσεων πηγαίνουμε καλά και έχουμε να παρουσιάσουμε μετρήσιμο έργο. Έχει δημιουργηθεί ένα επενδυτικό περιβάλλον το οποίο θα βελτιωθεί περαιτέρω», σημείωσε ο υπουργός.

 

Τι υπογράμμισε για τους εμβολιασμούς

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καθώς όσοι δεν εμβολιαστούν, όπως είπε, θα διακινδυνεύσουν το μέλλον όλων των υπολοίπων. «Είναι κρίμα να υπάρχουν και τα λεφτά και οι επενδυτές, να πηγαίνει καλά ο τουρισμός και μόνοι μας κινδυνεύουμε να καταστραφούμε», όπως είπε ο υπουργός.

 

Χατζηθεοδοσίου: Διασώζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διασώζεται η οικονομία

Το 75% των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας της πανδημίας ενώ το 66% δεν είχε πρόσβαση το προηγούμενο διάστημα στα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στο πλαίσιο του 8ου Στρατηγικού Συνεδρίου «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2021», που διοργάνωσε το επιμελητήριο.

«Αυτό που ζητούν οι ΜμΕ είναι ισονομία και όχι προνομιακή μεταχείριση. Διασώζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διασώζεται η οικονομία και προς εκεί θα πρέπει να κινηθεί η πολιτεία», σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και επανέφερε την πρόταση για διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι, το συνέδριο πραγματοποιείται σήμερα με τη συμμετοχή εννέα υπουργών της κυβέρνησης (Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υποδομών, Προστασίας του Πολίτης, Εξωτερικών), εκπροσώπων κομμάτων, στελεχών του τραπεζικού τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων και επιχειρηματικών ομίλων.

 

Τι βρίσκεται στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο βρέθηκε η διαμορφωθείσα οικονομική πραγματικότητα και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά, με γνώμονα την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ενεργειακή επάρκεια, οδηγώντας σε ένα νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας.