Γεωργιάδης: Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα λάβει χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ (Ηχητικό)

Τι είπε για το «lockdown» στη Μύκονο

«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα λάβει μέσα στο 2021 χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ» , δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή Secret του Παναγιώτη Τζένου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Όπως είπε «η χώρα κατέθεσε εγκαίρως το σχέδιο της, η έγκριση του οποίου αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα ώστε να γίνει ο σχεδιασμός μέσα στο καλοκαίρι» τόνισε ο υπουργός ενώ ξεκαθάρισε πως στόχος είναι «η απορρόφηση του συνόλου των πόρων ενώ θα εξασφαλιστούν περισσότεροι πόροι για τις περιφέρειες».

 

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

 

 

 

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς είπε ότι «αφορά μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων», ενώ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις, τόνισε πως ο διευθυντής θα μπορεί να τους θέσει σε τηλεργασία όπου είναι δυνατόν. Όμως σημείωσε πως «εάν δημιουργούνται προβλήματα στην λειτουργία της επιχείρησης θα μπορούν να τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών ή ακόμα και να απολύονται».

 

Τέλος ο κος Γεωργιάδης, αναφερόμενος στους περιορισμούς στη Μύκονο, είπε πως «ήταν δυσάρεστη η απόφαση», όμως υπογράμμισε πως «η συνθήκη για την οποία ελήφθη ήταν αναγκαία».