Γεωργιάδης για την λήψη νέων μέτρων: Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει το χειμώνα, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο λιανεμπόριο - «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για click away για τους ανεμβολίαστους»

“Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για click away για τους ανεμβολίαστους”, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για λήψη νέων μέτρων είπε χαρακτηριστικά: “δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει το χειμώνα, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα”.

 

Για το λιανικό εμπόριο

“Το λιανικό εμπόριο έχει τηρήσει τα μέτρα, είσαι με μάσκα, στο εστιατόριο τη βγάζεις”, διαχώρισε τις δύο επιχειρηματικές κατηγορίες ο Άδωνις Γεωργιάδης και σημείωσε πως “ως προς την υποχρεωτικότητα δεν έχω ακούσει τίποτα για το λιανικό εμπόριο, ούτε για τον έμπορο ούτε για τον εργαζόμενο. Η εστίαση είναι άλλο πράγμα”.

Εκτίμησε ωστόσο ότι, αυτήν τη στιγμή για να δουλέψει κανείς στην εστίαση θα πρέπει να έχει κάνει μια σειρά εμβολίων, οπότε “το να προσθέσεις στα υποχρεωτικά εμβόλια ακόμα ένα, δεν είναι και τόσο βαρύ”.

Αναφορικά με τον τουρισμό είπε πως, ως Υπουργός Ανάπτυξης έχει “πολύ μεγάλη αγωνία να πιάσουμε τους στόχους του τουρισμού”, στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί”.

“Μέχρι σήμερα είμαστε πολύ πάνω από τους στόχους μας. Σχεδόν 50% πάνω από το στόχο που είχαμε θέσει (40% του 2019)”, τόνισε.

Ειδικά για τη Μύκονο είπε πως είναι “πάνω από το 2019 και με υψηλότερες τιμές”, εξηγώντας ότι, “τα μέτρα είχαν επίδραση σε ορισμένες κρατήσεις σε βίλες. Δεν ήταν αρνητική η επίδραση, αφού δεν έγιναν τα πάρτι, άρα απέδωσαν τα μέτρα” και τόνισε ότι, “η κακή εικόνα της Μυκόνου δεν έθεσε σε κίνδυνο τη Μύκονο, αλλά τον τουρισμό στην Ελλάδα κι επειδή ενδιαφερόμαστε για όλη τη χώρα πήραμε μέτρα”.