Γεωργιάδης για εστίαση: Δεν έγινε διόρθωση στο ΦΕΚ για τους ανήλικους – Είσοδος με rapid test

Όπως είπε το χαρτί που κυκλοφόρησε ως ΦΕΚ δεν έχει αριθμό φύλλου κυβερνήσεως, ενώ είναι άγνωστο ποιος το εξέδωσε

Δεν υπήρξε καμία διόρθωση ως προς την είσοδο των ανήλικων σε καταστήματα της εστίασης, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ μέσω του οποίου ξεκαθαρίζεται το τοπίο σχετικά με την είσοδο των ανηλίκων στους εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, πλέον οι ανήλικοι 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης.

 

“Ηταν ένα ηλεκτρονικό draft και όχι το πραγματικό ΦΕΚ”

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρενέβη με διευκρίνισή του στον ΑΝΤ1, μετά από ΦΕΚ που κυκλοφόρησε και το οποίο προέβλεπε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι 12 – 17 ετών θα πρέπει να φέρουν αποκλειστικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη αυτό που κυκλοφόρησε ήταν ένα ηλεκτρονικό draft και όχι το πραγματικό ΦΕΚ, το οποίο όπως είπε το υπέγραψε την Κυριακή το βράδυ και εξεδόθη και έχει αριθμό φύλλου κυβερνήσεως.

 

“Δεν κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση”

Όπως είπε το χαρτί που κυκλοφόρησε ως ΦΕΚ δεν έχει αριθμό φύλλου κυβερνήσεως, ενώ είναι άγνωστο ποιος το εξέδωσε. “Δεν κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση” είπε και πρόσθεσε ότι έκανε την παρέμβαση στον ΑΝΤ1 προκειμένου να μην δημιουργείται ανασφάλεια στον κόσμο.

“Δεν υπήρξε καμία διόρθωση. Μια ΚΥΑ έχω υπογράψει στην οποία αναφέρει ότι οι ανήλικοι μπαίνουν στα μαγαζιά με rapid test”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Η απόφαση

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ:

“Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου και οι ανήλικοι έως δεκαεπτά (17) ετών βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα”.